avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutați-mă, vă rog: fostul soț m-a dat afară din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutați-mă, vă rog: fostul soț m-a dat afară din casă cu copil cu tot. Am uzufruct viager pe imobil, ce pot face în această situație?

Bună ziua. În urma cu 13 ani mi am cunoscut soțul. . În 2006 am născut o fetita care acum are 11 ani. În 2009 am cumpărat o casa în satul unde locuiesc părinții mei.. Iar în 2013 am făcut cununia la starea civila
Anul acesta după multe certuri bătăi și imploruri dîn partea fetiței. ..Am decis sa divorțam de comun acord. Dar înainte de ăsta am făcut act de donație către fetiță a imobilului.. iar noi avem uzufruct viagera amândoi. După ce am terminat cu divorțul. . Soțul meu ne a dat afară din casa și mi a scos câteva lucruri în fata porții..schimbând inclusiv încuietorile și a contractat o firma de paza care a pus alarma pe casa. . Chiar înainte de începerea anului școlar de către fetiță. .Mi a reținut geanta cu buletinul și portofelul în care aveam o sumă de bani strânși pentru ai cumpăra fetiței cele necesare pentru școală. Acum...Tot el mă băgat în instanță pentru anularea actului de donație. . Ne amenință prin diversitatea modalități ca ne distruge.. insulte la adresa mea.. A copilului meu și a familiei mele.. Și multe alte. Ajutați mă va rog.. Ce pot sa fac.. care este dreptul meu și al copilului. Poate anula acel act de donație. ?
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Simo Maria , utilizator 16:45, 1 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există motive pentru revocarea actului de donație. În ce privește drepturile dvs., în calitate de uzufructuari, acestea subzistă pe tot parcursul vieții dvs. Mă refer la ambii donatori. Ceea ce face soțul dvs. este total în contradicție cu legea, atât civilă cât și penală. Aveți mai multe căi prin care îl puteți pune la punct, printr-o plângere penală, cu constituire de parte civilă, sau printr-o acțiune civilă direct. Cale amiabilă preupun că nu există, după cele relatate de dvs.
Nu se poate discuta cu el.. vorbește foarte urat.. Ne insulta continuu.. fetiță nici nu vrea sa îmi mai răspundă la telefon...Pentru ca de fiecare data îi vorbește foarte urat de mine.. Și ne înjură pe amndoua.
Nu a lăsat nici măcar fetiță sa mai intre în casa.. sa și ia lucrușoare personale.. În prezent eu și copilul locuim la părinții mei.. Ultima data când sa dus fetiță sa și ia niște hăinuțe a ținut o în fata casei și a vorbit cu ea de la geam. Lucrurilor mele personale din casa am înțeles că le a dat foc în gradina.. Cat și mobilierului din camera fetiței. Îmi este și teama de el pentru ca de multe ori mă amenințat chiar cu moarte și pe mine și pe fetiță.
Nu Ințeleg ceva: de ce ați așteptat pana acum? Mergeți la poliție, depuneți o plangere pentru amenințari, apoi mergeți in instanța , angajați un avocat și vă căutați dreptatea.Nu vă transformați in victimă, ci luptați pt drepturile dvs și ale copilului, dar faceți ceva, nu doar va limitați la a vă plange!! Asta nu vă va ajuta cu nimic!
În data de 25 august ne a scos afară din casa... Și în 28 am depus plângere la politie. Mi sa spus ca are termen de soluționare 30 de zile. Nici în ziua de azi nu mi a venit nimic. Nu mă contactat nimeni...Am fost sa văd care e motivul și nici nu mi găsește declarația.

Alte discuții în legătură

Calomnie. amenintare Ramona1982 Ramona1982 o doamna are fetita la aceeasi gradinita cu nepotica mea. doamna o ameninta pe mama fetitei (cumnata mea )ii vorbeste urat, ii face poze in locuri publice, o ... (vezi toată discuția)
Lovirea unui minor. NICULESCU TEODORA NICULESCU TEODORA Buna ziua. Am dat de o belea si nu stiu ce trebuie sa fac m-ai de parte. Veneam impreuna cu sotul de la cresa cu baietelul (era in carucior) si am trecut in ... (vezi toată discuția)
Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)