avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa de marcat obligatorie la transport rutier de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa de marcat obligatorie la transport rutier de marfuri

Buna seara! Am un SRL, cu activitate transport rutier de marfuri, cod caen 4941, este obligatorie casa de marcat? Tin sa mentionez ca lucrez cu factura dupa efectuarea transportului iar banii ii incasez prin banca. Multumesc
Cel mai recent răspuns: crutescualexandra , utilizator 02:48, 3 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca transportul este pt persoane fizice, da trebuie.
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
Eu efectuez transport de marfa, cereale in special DOAR catre persoane juridice, societati srl iar contabila imi spune ca este obligatoriu casa de marcat dar eu daca o cumpar nu o folosesc clar deorece eu facturez si banii ii incasez prin banca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru clienti persoane juridice nu exista obligatia emiterii de bon fiscal. Aici e foarte clar. OUG 28/1999:

Art. 1. - (1) Operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.


Nu are legatura cu felul in care incasati ci cu calitatea clientului. Deci daca ati presta servicii pentru persoane fizice cu incasare prin banca (card), tot ar trebui sa aveti casa de marcat.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Eu facturez doar catre firme. Mai exact catre SRL. Deci, nu imi trebuie casa de marcat. Am înțeles bine?
Da, ati inteles bine: nu va trebuie.

Alte discuții în legătură

Pot presta servicii fara a avea casa de marcat unei persoane fizice din sua? eduardbuta eduardbuta Buna ziua, Am un posibil client care inca nu are firma intemeiata in SUA, insa doreste sa ii prestez serviciile cat mai repede. Mi-a spus sa fac contractul ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat daca plata se face doar prin banca? andracuamic andracuamic Buna ziua, Am un SRL care presteaza servicii si clientii sunt de obicei alte firme sau ONG-uri. Unul dintre clienti este persoana fizica. E nevoie sa iau ... (vezi toată discuția)
Facturi emise catre persoane fizice invatacel invatacel Buna ziua. Am o intrebare la dvs. Eu inchiriez garsoniere in regim hotelier si am multi clienti (majoritatea) persoane fizice. Pana acum am emis pt fiecare ... (vezi toată discuția)