avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator bloc

Buna ziua . Suntem o asociatie de proprietari .De 7 luni administratorul ne baga la cheltuieli sume reprezentand cica fond de reparatii . Nu avem nimic de reparat , dar nici nu ne spune unde sunt banii . Presedintele este pe aceeasi lungime de unda cu el . Adminitratorul este angajat la primarie , cum sa-l reclamam acolo ? Unde am putea sa-i facem reclamatie pentru furt de bani ? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: anton981 , utilizator 19:24, 16 Noiembrie 2017

In primul rand Asociatia poate constitui un fond de reparatii chiar dacă pe moment nu aveți nimic de reparat . Ce s-ar intampla dacă se rupe o coloana de apă rece și nu aveți bani să o reparați , stați fară apă pană se adună banii ?
Deci acțiunea este preventivă iar adm. face cea ce hotarește cei din comitetul de bloc.
In al doilea rand nu se poate vorbi de furt ci mai degrabă de lipsa de colaborare intre dv. și Asociație . Intrebațil mai ” prietenește „ pe cenzor unde sunt banii și cați sunt .
Pe listele afisate ar trebui sa existe o rubrica distincta cu fondul de reparatii...nu aveti asa ceva?
Este ok sa stranga bani pe perioada verii,cand intretinerea nu este asa mare...
Unde am putea sa-i facem reclamatie pentru furt de bani ?

Aveti proba pentru acuzatia de furt de bani?
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari,astfel ca angajatorul respectiv presedintele de asociatie are autoritatea si competenta sa se implice concret pentru indepartarea suspiciunilor vis-a-vis de operatiile financiare
Initial verificati responsabil daca sumele solicitate drept fond de reparatii sunt depozitate in fondul de reparatii si numai in cazul in care nu primiti relatii concrete,puteti desfasura demersuri suplimentare catre autoritatile abilitate
Da, pentru ca ne-a spus clar pentru ce doreste , iar acele reparatii au fost facute si platite de noi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii in bloc ruxyradu ruxyradu as dori sa stiu daca pentru repararea unor parti comune, ascensor, etc, asociatia de proprietari are nevoie de cel putin 3 oferte. Ex concret, s-au furat niste ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare dana_m76 dana_m76 as dori sa stiu daca este legal ca asociatia sa perceapa o anumita suma de la proprietari pentru reprezentare la tribunal si sa fie trecuta ca si cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Fond de urgenta tabitta tabitta Ar putea cineva sa ma lamureasca daca o asociatie de proprietari are dreptul sa stabileasca un fond de urgenta pentru plata restantelor la intretinere si sa il ... (vezi toată discuția)