avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de risc maternal

Buna seara ! Pot beneficia de concediu de risc maternal daca am fost 6 luni lucrate anul acesta ? Am o pauza de aproape 1 an de la fostul loc de munca muncă până la începerea acestuia. Am deja 6 luni lucrate...si am ramas însărcinată.. . Încă nu am fost la control sa vad cate saptamani am..
Dar cred ca am undeva la 5 -6 saptamani.
Pot intra in concediu de risc maternal ? De cand până când? Pot lua indemnizație de crestere a copilului ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 27 Aprilie 2018
Buna ziua, am lucrat 3ani si jumate înainte să rămân însărcinată...acum am 6 saptamani de sarcina momentan sunt internată din cauza unor probleme ale sarcini iar doctorul mi-a spus că voi sta mai mult in concediu medical pt ca nu am voie efort... Mai beneficiez de i demnizatie pt creșterea copilului?
Care este data prezumata a nașterii și detaliați ce statut ați avut in ultimii doi ani anteriori acesteia?
Acum 2 ani am lucrat intr-un fast food cam 5 luni... si acum fac un an pe 10 mai...iar bebe se v-a naste la inceputul lui iulie...
august 2016 - iulie 2018 este perioada eligibila pentru CCC.

In speta, in aceasta perioada trebuie sa aveti realizate timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit.

Daca indepliniti aceasta conditie, atunci veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in sarcină Panpab Panpab Lucrez de7 luni, sunt însărcinată in 3 luni si o sa intru in concediu de risc maternal din cauza unor probleme in sarcina,dupa aceste 120 de zile voi intra ... (vezi toată discuția)
Somaj concediu indemnizatie?! Iliee7 Iliee7 Situatie: somaj 6 luni indemnizati dupa scoala urmat la zi , se poate intra in indemnizatie crestere copil?Se poate prelungi ( adica intrerupe somajul cu ... (vezi toată discuția)
Risc maternal!! Crina10111987 Crina10111987 Buna ziua!!am o întrebare!!eu in August fac 3 ani la locul de munca!!lucrez ca vânzătoare!stau doar in picioare și ridic baxuri de apa,sucuri,etc!!sunt ... (vezi toată discuția)