Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatean strain in RO

Buna ziua
Am o prietena care locuieste in Romania cu sotul ei roman, cu care s.a maritat acum un an. Are permis de sedere de acum un an( este din afara UE). Sotul roman o bate si o ameninta, ca daca il paraseste suna autoritatile de emigrare sa o expulzeze. Ea lucreaza ca PFA. Care sint optiunile ei, astfel incit sa nu fie expulzata.?
Cel mai recent răspuns: Zoey , utilizator 15:16, 18 Noiembrie 2017
Bună ziua,

Spuneți-i să se intereseze la Inspectoratul General pentur Imigrări poate reușește să obțină viza pentru activități comerciale. [ link extern ]

În ce privește expulzarea, nu cred că pierde dreptul de ședere instant dacă își părășește soțul. Spun asta pt că mi-a atras atenția o frază referitoare la dreptul de ședere în România "Permisul de şedere în mod independent va avea o valabilitate de 6 luni, timp în care solicitantul va putea să se orienteze către un alt scop al şederii în România."

Succes,
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Dana Fatol, Avocat
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expulzare din tara cu copii cu cetatenie romana theeyebt theeyebt Buna seara. Am o prietena care este din Moldova este maritata si are 2 copii cu cetatenie romana. Ea este in romania si sotul ei nu ia facut cetatenie ... (vezi toată discuția)
Invitatie silent_scream silent_scream Buna ziua! As dorii sa stiu daca in invitatia pt un cetatean non-ue, deja facuta, se poate modifica perioada in care poate aplica pentru ... (vezi toată discuția)
Viza expirata cetatean american IrinaTracy IrinaTracy Buna ziua, Sotul meu este American, ne-am casatorit saptamana trecuta. In momentul casatoriei avea viza expirata de un an (depasise termenul legal de 90 de ... (vezi toată discuția)