avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Act sexual intre minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Act sexual intre minori

Salutare, daca 2 minori au intretinut relati sexuale din care a rezultat un copil, si parintii fetei vrând sa il de-a in judecata pe baiat care a implinit varsta de 18 ani, diferenta intre ei fiind mai mica de 4 ani ,poate fii condamnat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Hulio, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Fata avea 14 si baiatul 17 deci poate savarsi ani de inchisoare daca nu se cade la comun acord?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Hulio, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Diferenta este de 3 si 2 luni, care credeti ca este cea mai buna solutie la care sa apelam? Si in ce mai exact constau acele masuri educative?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Hulio, utilizator
Daca va fi trimis in judecata si gasit vinovat, instanta poate dispune faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, o masura educativa neprivativă de libertate. Cititi art. 117 c.p si urm. daca doriti sa vedeti ce presupun aceste masuri.
ART. 114 c.p.
Consecinţele răspunderii penale
(1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
(2) Faţă de minorul prevăzut în alin. (1) se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:
a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat;
b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.

ART. 115
Măsurile educative
(1) Măsurile educative sunt neprivative de libertate sau privative de libertate.
1. Măsurile educative neprivative de libertate sunt:
a) stagiul de formare civică;
b) supravegherea;
c) consemnarea la sfârşit de săptămână;
d) asistarea zilnică.
2. Măsurile educative privative de libertate sunt:
a) internarea într-un centru educativ;
b) internarea într-un centru de detenţie.
(2) Alegerea măsurii educative care urmează să fie luată faţă de minor se face, în condiţiile art. 114, potrivit criteriilor prevăzute în art. 74.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor in curs de judecată penal de 13 ani Daniela Ali Daniela Ali Buna ziua, A-și dori sa stiu daca un minor de 15 ani cand a fost comisa fapta cu partea de intimat inculpat in proces de 13 ani fara antecedente penale poate ... (vezi toată discuția)
Complice talharie calificata minor alex231 alex231 Politistii Biroului de Investigatii Criminale au depistat si identificat pe Robert de 16 ani, Traian de 17 ani, ca fiind principalii suspecti de savarsirea a ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis Puiu_Stelica Puiu_Stelica Buna seara, am fost prins conducand fara permis fiind minor, nu mai am antecedente. In cazul pedepsei de un an cu suspendare se poate sa nu primesc ... (vezi toată discuția)