avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fosta soție cere despăgubiri pentru investițiile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fosta soție cere despăgubiri pentru investițiile făcute în imobilele socrilor. Ce șanse reale sunt ca ea să câștige?

El si ea sunt impreuna 3 ani. Se casatoresc in 2009. In 2014 divorteaza la cererea lui in urma adulterului comis de ea.
In timpul cat au fost impreuna si pe perioada casniciei cei 2 construiesc o casa pe terenul socrului mare si cu banii acestuia, 20000 euro bani a caror provenienta poate fi dovedita. Teren, casa, absolut tot sunt pe numele socrului mare. La divort nu fac partaj insa el ii cedeaza fara niciun act jumatate din dotarile casei (mobila, electrocasnice etc). In 2013 cei 2 fac un credit in franci pe numele ei, iar el ca girant. El continua sa achite insa nu integral din cauza cresterii valorii francului. Li se pune poprire ambilor, ei pana sa intre in concediu de crestere copil pt ca s-a recasatorit. Acum, la 3 ani dupa divort, ea il da in judecata pe el si pe parintii lui cerandu-le suma de 10000 euro, suma pe care ea o considera echivalentul a cat a investit ea in casa, respectiv 75% din salariu si creditul facut in 2013 cu 1 an inainte de divort. Mentionez ca veniturile ei pe perioada concubinajului si a casniciei au fost mici sau deloc pe o perioada. Ce sanse reale sunt ca ea sa castige?
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adela88 , utilizator 00:02, 23 Noiembrie 2017
Deci sa inteleg: un strain poate da in judecata si cere o suma de bani pentru un imobil al carui proprietar nu este, doar pentru ca sustine ca a investit niste bani acolo, bani pe care nu-i poate demonstra in niciun fel? Si doar pentru ca a fost casatorita cu fiul proprietarului cheltuind dintr-un salariu mediu spre minim la acel moment o suma de bani in traiul zilnic? Si ar mai avea si sanse sa obtina acesti bani?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Ticob, utilizator
Fiecare face ce doreste si accesulla justitie este liber.
Dar... doamna nu va da in judecata pentru imobil, ci pentru bani. Ce sanse are, n-am cum sa imi imaginez... Nu stiu dinamica financiara a familiei, nu am habar ce probe are fiecare.
Ticob a scris:

Deci sa inteleg: un strain poate da in judecata si cere o suma de bani pentru un imobil al carui proprietar nu este, doar pentru ca sustine ca a investit niste bani acolo, bani pe care nu-i poate demonstra in niciun fel? Si doar pentru ca a fost casatorita cu fiul proprietarului cheltuind dintr-un salariu mediu spre minim la acel moment o suma de bani in traiul zilnic? Si ar mai avea si sanse sa obtina acesti bani?

Din moment ce a fost casatorita cu fiul propietarului, nu este un strain. Doamna poate veni cu martori care sa ateste ca a locuit acolo, chiar daca nu a avut forme legale la vremea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face partajul când casa e pe numele părinților? ContSters500163 ContSters500163 casa a fost cumparata cu banii de la nunta si cu rate in banca de 13 ani de sot,dar eu il intretin din salariul meu pina in ziua de azi. toate cheltuieliile ... (vezi toată discuția)
Partaj dar de nunta crinutzica crinutzica Buna ziua, In urma cu 5 ani m-am casatorit, iar la o luna am divortat. Nunta a fost facuta de parintii mei in totalitate. In urma nuntii nu a mai ramas ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort. elena w elena w Buna ziua. Am divortat recent si acum ma gandesc sa fac si partajul. Daca imobilul unde am stat impreuna cu fostul sot si copilul este trecut pe numele ... (vezi toată discuția)