avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

se poate deschide succesiunea in cazul in care unul dintre mostenitori au amenzi de plata la circa financiara?
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 19:10, 10 Octombrie 2009
Succesiunea se deschide la decesul unei persoane. In cazul amintit este vorba probabil de discutarea succesiunii la un notar.

Raspunsul este, ca da, se poate. Daca mostenitorul debitor accepta partea sa din mostenire, in cazul executarii silite partea lui/ei poate fi urmarite, fiindca in momentul acceptarii, partea lui devine parte a patrimoniului cu efect retroactiv, din momentul decesului lui de cujus.
Succesiunea se deschide de pe urma celui decedat, nu are importanta ca mostenitorii au datorii catre stat. Va va trebui un certificat fiscal privind taxele si impozitele locale privind bunurile ce urmeaza a fi impartite. Aici nu trebuie sa aiba decedatul datorii... ca altfel nu va elibereaza acest certificat!
In certificatul de mostenitor se va face mentiunea ca exista datorii .
Corect, problema datoriilor mostenitorilor nu are relevanta pt. efectuarea succesiunii. La aceasta operatiune relevanta au doar datoriile mostenirii, cele personale ale decedatului si cele aferente bunurilor sale.
bianca ionita a scris:

se poate deschide succesiunea in cazul in care unul dintre mostenitori au amenzi de plata la circa financiara?

Este vorba de mostenitorul care are are amenda de platit la finante, nu de autor.

Alte discuții în legătură

Succesiune oli77 oli77 Daca deschid succesiune, eu trebuie sa platesc toate cheltuielile? Daca nu este platit impozitul pe apartament de doi ani se poate face succesiunea sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Succesiune...cum trebuie procedat stefan_gheorghe stefan_gheorghe Tatal meu a murit in anul 1972, de atunci nu s-a facut succesiunea. Mama impreuna cu mine si sora mea, vrem sa facem succesiunea pe 1000 mp + casa 3 camere. ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata daca nu am efectuat succesiunea? LauraErica LauraErica Buna ziua! Tatal meu a decedat in octombrie 2011,suntem trei frati si mama,iar din diverse motive,nu am dezbatut succesiunea.Parintii mei au ramas restanta ... (vezi toată discuția)