avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua,am lucrat 3 luni fara contract de munca,la angajare promitind-mi ca imi fac,ieri dupa o agresiune verbala din partea sefului am fost nevoita sa plec,ce pot face in acest caz?Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 22 Noiembrie 2017
Puteti reclama la ITM, dar aveti si dvs o parte de vina. S-ar putea ca cei de la ITM sa nu fie prea intelegatori cu faptul ca sesizati munca fara forme legale dupa o perioada asa de indelungata.
De asemenea, puteti promova o actiune in instanta, unde puteti invoca Decizia 37/2016 a ICCJ - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept :

"În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 16 alin. (1) şi art. 57 alin. (5) şi (6) din Codul muncii, combinat cu art. 211 lit. b) din Legea nr. 62/2011, art. 35 din Codul de procedură civilă şi art. 6 din Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului, în ipoteza neîndeplinirii de către părţi a obligaţiei de încheiere a contractului individual de muncă în formă scrisă, persoana fizică care a prestat muncă pentru şi sub autoritatea celeilalte părţi are deschisă calea acţiunii în constatarea raportului de muncă şi a efectelor acestuia şi în situaţia în care respectivul raport de muncă a încetat anterior sesizării instanţei."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire mircea_av mircea_av Buna ziua ,as dori sa m-a ajute cineva cu o indrumare in legatura cu;.in perioada iunie 1996,-august 2008,am avut grija de mama care avea handicap de gradu unu ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca in mod ilegal V Serbanescu V Serbanescu Lucrez la o firma de un an de zile. Recent am aflat (de la ITM) ca firma a desfacut contractul de munca \"de comun acord\" inca de acum 5 luni. Eu in tot acest ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in forma scrisa? steven_Exalt steven_Exalt Am inteles ca in 2017 este obligatoriu contractul de munca in forma scris,eu inteleg prin asta tot contractul scris de respectivul angajat(cele aproximativ 3 ... (vezi toată discuția)