avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Pasaport romanesc
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Pasaport romanesc

Va rog sa ma ajuta-ti!
Sunt cetatean roman Violetta Mitache(pasaportul si buletinul romanesc mi sa expirat demult, am numai certificatul de nastere romanesc si am plecat din Romania in 1990. Am trait in Ungaria si sunt si cetatean maghiar(am pasaport si carte de identitate maghiara valabila). Acum sunt bolnava si pensionara (64 ani)si traiesc la fiica mea in Roma, am carte de identitate italiana adica sunt domiciliata aici. Problema este ca Casa de pensii din Romania mi-a trimis un certificat de viata care trebuie complectat de consulatul romanesc din Roma dar ei refuza pentru ca nu pot sa dovedesc identitatea mea. Adica in certificatul de nastere romanesc numele meu este Violeta Mitache iar in actele maghiare si italiene numele este Violetta Mitache(in limba maghiara si italiana numele meu este Violetta). Pentru o litera "t" care nu este vina mea,refuza sa imi faca pasaport romanesc si nici nu complecteaza pentru mine certificatul de viata pe care trebuie sa trimit la Casa de pensii la Bucuresti pana la 31 Decembrie 2017 ca sa primesc pensie din Januarie( pensia mea este 207 lei).
In Februarie 2017 Casa de pensii mi-a trimis certificat de viata si a fost complectat de consulatul romanesc din Roma fara nici o problema.
De trei ori am fost la consulat dar intodeauna mi-au refuzat sa imi faca pasaport romanesc pe baza certificatului de nastere romanesc.
Va rog sa ma ajuta-ti cum sa rezolv situatia?
Sunt foarte dezamagita si trista.
Va multumesc anticipat. MV


Buna seara !

Stimata doamna, trebuia sa fiti atenta sa scrieti corect prenumele Dvs. In momentul in care ati completat cererile de eliberare a cartilor de identitate , atat pe teritoriul Ungariei, cat si pe teritoriul Italiei. Banuiesc ca prima eroare s a produs in Ungaria.
Nu conteaza cum se scrie numele Dvs. In limba maghiara sau in italiana, in Romania va numiti Violeta cu un "t" si asa trebuia sa figurati si in documentele de identitate din Ungaria si Italia. Si eu ma numesc Gabriela, iar autoritatile italiene au tendinta de a scrie prenumele meu cu doi de "l" , adica Gabriella. Insa le atrag atentia ca sunt cetatean roman si ca se scrie diferit.

Acum nu va ramane decat sa corectati erorile pentru a beneficia de pensia din Romania. Locuiesc la Roma, cei de la birourile anagrafe sunt foarte amabili. Cereti preschimbarea cartii de identitate italiene, apoi va puteti adresa consulatului sau ambasadei Romaniei.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat nastere minor marafx marafx va rog un raspuns competent la urmatoarea intrebare Sunt mama una minore de 13 ani ( 14 peste putin) Locuiesc in Italia si am pasaport romanesc nu cetatenie ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere majd ayan majd ayan ma numesc marinela am doi copii nascuti in italia cu un baiat din tunisia care nu are pasaport iar consulatul tunisian nu ii lasa pasaportul pentru motive ... (vezi toată discuția)
Casatoria in italia YoanaOL YoanaOL buna ziua eu m-am casatorin civil in italia si nu am inregistrat casatoria la ambasada romaniei.Deja au trecut mai mult de 6 luni. Pot sa merg sa imi traduc ... (vezi toată discuția)