avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume copil certificat nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume copil certificat nastere

Buna seara! Urmeaza sa dau dai nastere unui copil. Va rog sa-mi spuneti care este procedura pe care trebuie sa o urmez ca pe certificatul de nastere al copilului sa apara numele de familie al mamei avand in vedere ca tatal isi recunoaște copilul.pentru a trece numele de familie al mamei trebuie acord al tatălui in situatia in care nu suntem căsătoriți? Daca nu este de acord tatăl cu numele mamei cum trebuir sa procedez ca acest lucru sa fie posibil, adică sa poarte numele mamei.multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana2017 , utilizator 08:36, 11 Ianuarie 2018
Buna seara
Numele copilului nascut in afara casatoriei este: numele tatalui, numele mamei sau numele ambilor reunite in functie de INTELEGEREA CELOR 2.
Trebuie sa cadeti la o intelegere.
Buna dimineata!
Mai am 3 luni pana la nastere, iar pana acum tatăl copilului nu a dat nici un semn de viata nici macar atunci când i-am solicitat printr-un mesaj sa imi spuna ce grupă de sânge și ce Rh are.Posibil sa nu apara nici la nastere sau imediat dupa.In acest caz eu daca trec la primărie pe certificatul de nastere copilul doar pe numele meu, sa poarte numele meu iar la tata nimic daca urmand ca dupa sa il dau in judecata pentru recunoaștere copil si adăugare pe certificat s ii rămân copilului numele meu de familie far aprobare lui?
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume pe certificat nastere copil Diana2017 Diana2017 Buna ziua! Mai am 3 luni pana la nastere, iar pana acum tatăl copilului nu a dat nici un semn de viata nici macar atunci când i-am solicitat printr-un mesaj ... (vezi toată discuția)
Numele de familie al copilului Gabi_41 Gabi_41 În ce măsură poate hotărî mama, numele de familie, al noului născut? Mai exact, fără acordul tatălui, poate trece copilul pe numele ei? Părinții ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)