avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notarul elibereaza copie dupa Certificat Mostenitor al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notarul elibereaza copie dupa Certificat Mostenitor al fostului proprietar

Buna ziua,

Detin un apartament dobandit prin Contract de Vanzare.

La momentul transferului am primit doar o parte din actele din istoricul apartamentului si acum incerc sa obtin copii legalizate dupa acele acte care imi lipsesc.

Vreau sa ma adresez unui birou notarial care a emis un Certificat de Mostenitor catre unul din fostii proprietari. Ulterior, acest fost proprietar a transferat bunul printr-un Contract de Donatie catre vanzatorul meu. Cel care a mostenit nu mai traieste acum.

Va rog sa imi spuneti daca biroul notarial este indreptatit sa imi refuze cererea.


Din legea 36/1995 actualizata, vezi Art.150 :
(10) Copii legalizate din arhiva biroului notarial de pe actele emise de notarul public se eliberează numai părţilor, succesorilor şi reprezentanţilor acestora, precum şi celor care justifică un drept sau un interes legitim. Fotocopierea se face de pe originalul din arhivă, cu toate menţiunile şi modificările aduse originalului până la data eliberării copiei legalizate.


Eu consider ca prezint un interes legitim, este corect ?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
mvaduva, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:57, 27 Noiembrie 2017
precum şi celor care justifică un drept sau un interes legitim.
Nu ne spuneti motivul pt care aveti nevoie de acele acte.Practic la vanzare cumparare, cumparatorului i se inmaneaza contractul si CF ul nou , nu si actele vanzatorului.
Ma pregatesc sa vand apartamentul si probabil cumparatorul va veni cu un credit ipotecar / prima casa. Cunosc un caz concret in care banca a cerut acte din istoric.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu vad motiv pentru notar sa elibereze asa ceva si nici de ce banca sa ceara acte din istoric. Oricum, pentru ca i s-a intamplat ceva cuiva nu e motiv sa presupunem ca mereu va fi asa.
cand si daca veti avea nevoie, in mod concret, de acel document, atunci incercati sa il obtineti.
Istoricul se regăsește în Cartea Funciară a imobilului.
Omul vrea actele din istoric... sau ceva imi scapa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuirea actelor de vanzare cuparare Andra2912 Andra2912 Buna ziua, zilele trecute am semnat un contract de vanzare-cumparare la un notar public. Ulterior mi s-a oferit, la plecare, o mapa cu actele semnate, doar ... (vezi toată discuția)
Copie dupa un act notarial pentru un tert luticus luticus Poate un tert /care nu este vanzator sau cumparator/ sa obtina o copie dupa un contract de vanzare cumparare a unui imobil casa si teren pentru care cunoaste ... (vezi toată discuția)