avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PVsa-Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PVsa-Cheltuieli de judecata

Buna ziua!

Exista posibilitatea ca in urma unui proces in care s-a facut plangere impotriva unui proces verbal, ca in final daca se pierde procesul , sa fie cerute cheltuieli de judecata ?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 17:31, 12 Octombrie 2009
Fiti mai explicit.Un p.v. de contraventie se ataca in instanta prin plangere contraventionala.Partile sunt petentul si politia.Cine este Popescu?Politia nu cheama pe nimeni la proces.
@nucu$

Presupun ca Popescu Popescu este un exemplu ipotetic dat de cel care a initiat topic-ul si care vrea sa spuna "nu am chemat o persoana fizica in fata instantei, ci politia". Sau poate fi unul dintre agentii constatatori.
Oricum, amuzanta exprimarea "Popescu Popescu".

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Gabriela Pintea a scris:

@nucu$

Presupun ca Popescu Popescu este un exemplu ipotetic dat de cel care a initiat topic-ul si care vrea sa spuna "nu am chemat o persoana fizica in fata instantei, ci politia". Sau poate fi unul dintre agentii constatatori.
Oricum, amuzanta exprimarea "Popescu Popescu".
Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Eu am presupus ca este vorba despre cealalta persoana implicata in accident, de unde si impresia user-ului ca: "politia cheama ambele parti"
Cat despre dorinta de rezolvare a cazului.........:thumbdown:
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
nucu$, utilizator
Celelalte persoane implicate in accident (inteleg ca este vorba despre o contraventie din domeniul rutier) pot sa intervina in proces, in calitate de intervenienti in nume propriu.
Interesul lor este justificat prin aceea ca daca s-ar retine ca accidentul nu este din vina dvs. ci din vina lor, ar fi afectati.
De asemenea, mai poate interveni si asiguratorul dvs. sau al celuilalt implicat, avand si acestia interes. P-v neatacat respectiv hotararea judecatoreasca pronuntata in cauza duce la nasterea unor obligatii de despagubire.
Acesti intervenienti pot sa fie reprezentati prin avocati, si aceasta ar fi o cheltuiala de judecata, pe langa eventualele expertize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta pentru contestare retinere permis nest nest Buna ziua, Care este instanta completenta unde se depune plangerea impotriva retinerii permisului auto in Bucuresti pentru o presupusa contraventie? Este ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata de politie ContSters87904 ContSters87904 Buna ziua tuturor Tocmai mi s-a comis o nedreptate si sigur ca nu sunt singura, in care mi s-a ridicat masina, desi nu incurcam circulatia, nici pietonii ... (vezi toată discuția)
Ajutor razvan-87 razvan-87 eu sunt chemat in aceasta instanta in calitate de intervenient,in proces cu dgpmb brigada de politie rutiera in calitate de intimat pentru fond-plangere ... (vezi toată discuția)