avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am asigurare facultativă dar firma refuză să mă ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am asigurare facultativă dar firma refuză să mă despăgubească pentru inundarea apartamentului. Cărei autorități mă pot adresa?

Pe langa asigurarea obligatorie PAD, am si asigurare facultativa pentru apartament la Groupama, pentru valoarea de de 150.000 euro, si platesc o suma destul de mare in fiecare an.
De curand am fost inundat prin sifonul de la bucatarie cu apa calda menajera, resturi alimentare, grasime, detergent - care deteriorat mobila, electrocasnice, covoare etc.
Cauza este necuratarea periodica a coloanei comune de scurgere a apelor uzate de catre administratia blocului.
Am aflat cu uimire ca Groupama NU are sediul in Bucuresti ci in ... Cluj, deci inspectorul de constatare daune trebuie sa vina de acolo, ceea ce dureaza.
Mi s-a oferit posibilitatea de a fi despagubit cu o "suma standard expres" de 2000 lei, daca trimit poze relevante, plus alte acte, formulare si forme - ceea ce am si facut.
Azi am fost anuntat ca de fapt nu mi se va da nimic, deoarece inundatia a distrus sau degradat bunuri (covoare, mobila, electrocasnice) si asigurarea e doar pe apartament nu si pe bunurile din el.
E corect ce se intampla?
Pe polita de asigurare se mentioneaza clar "inundatii cu apa menajera provocate de vecini sau defectiuni la partile comune ale condominiului". Daca nu pot fi despagubit in cazul meu - inundatie cu ape menajere provocate de defectiuni ale partilor comune ale condominiului - CE riscuri de inundatie acopera de fapt polita?
E corect ca o societate de asigurari din Cluj sa poata incheia, prin brokeri de asigurari, polite in Bucuresti, iar apoi inspectorii sa nu se poata deplasa la constatare fiindca sunt ... in Cluj?
Daca se poate, as dori sa ma lamuriti, clar si pe intelesul meu, ce am de facut pas cu pas, la ce autoritate ma pot adresa ca aceasta "firma" de asigurari sa isi onoreze totusi obligatiile asumate prin polita de asigurare.
Tin sa precizez ca sumele platite ca asigurare anuala la dansii depasesc cei 2000 lei pe care i-as primi eventual ca despagubire.
Multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters404753 , utilizator 16:00, 30 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o sesizare la ASF si in prealabil il anuntati si pe asigurator sa cumpere bilete de tren ptr prezentare la instanta in Bucuresti.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe politele care le-am vazut eu, lucrurile din apartament erau asigurate doar daca platesti in plus fata de asigurarea standard. Sunt optionale la asigurare. Deci cititi cu atentie mare asigurarea si vedeti daca e bifat totul. Asigurarea de baza e pentru apartament.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La asta mă gândeam și eu.
După cum ați scris, reiese că Nu acoperă bunurile, ci ceea ce-a mai rămas - calitatea pereților în urma inundației. Ar fi trebuit să fi Clarificat asta înainte, după cum și eu am întrebat cum despăgubește firma în caz de dispariție [extratereștri, autocombustie] și-au rămas blocați.
''Întrebări fără răspuns, manifestate sonor''.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
OutStanding, utilizator
Totul este stabilit si precizat în contractul de asigurare care l-ati încheiat cu Groupama!!!
În orice contract de asigurare imobiliarâ existâ capitole specifice, capitol privitor la asigurarea fundatiilor, zidurilor, podelilor si finisârilor, capitol privitor la asigurarea bunurilor din imobil, capitol privitor la asigurarea valorilor (deci dacâ aveti un safe fârâ izolatie termicâ si milionul de £ în lichid a ars o datâ cu tabloul de Zambaccian, etc...).
Ca în toate istoriile contractuale, Dumnezeu este peste tot, dixit vânzâtorul, dracului însâ, îi plac detaliile.
Concluzie, înainte de a începe cu sesizâri si actiuni în justitie cititi bine contractul sau cereti o asistentâ contractual-juridicâ.

Dacâ la capitolul bunuri nu ati mentionat nici o valoare de asigurat, nu veti primi nimic.

În cazul dvs se pare câ ati asigurat numai betonul (sau cârâmida) si finisârile, deci veti fi despâgubit numlai în caz de incendiu, inundatie, catastrofe naturale si basta.
Suma pe care Groupama v-o oferâ este o provizie pentru pagubele suferite de beton si finisâri.
Expertul se va deplasa, nu vâ faceti griji, au tot interesul sâ-l facâ sâ se deplaseze.
Între timp, nu vâ apucati sâ faceti reparatii, expertul trebuie sâ poatâ fi pus în fata pagubelor.
Puteti însâ sâ cereti devize de la diverse firme de reparatii pentru a putea discuta cu expertul la obiect, sau, dacâ sunteti expert faceti o listâ exhaustivâ a pagubelor.
Atentie, expertul fiind numit de câtre compania de asigurâri, el apârâ interesele companiei de asigurâri, deci aveti tot interesul sâ-l puneti în fata unei liste complecte de pagube!!!
Dupâ, va fi mult mai greu.
Curaj.
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2017
Demos, utilizator

Alte discuții în legătură

Asigurare cu extra acoperiri ionela.balan ionela.balan Bună ziua, In urma mai multor sesizari verbale catre asociatie referitor la defectiunile acoperisului,s-a decis inlocuirea acestuia,dar cum nu s-au adunat ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pentru inundatii alex8001 alex8001 Buna ziua. Ma intereseaza o asemenea asigurare, dar nu in caz de calamitati. Vreau sa ma asigur pentru cazul in care vecinul ma inunda sau eu inund un vecin. ... (vezi toată discuția)
Declaratie la asigurare pentru vadalism asupra locuintei asigurate hidalgo hidalgo Buna ziua, Pentru a face o declaratie la asigurare pentru vandalism asupra locuintei, trebuie ca proprietarul sa fie prezent fizic in tara? O declaratie ... (vezi toată discuția)