avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am imprumutat bani unei persoane si nu ii mai pot ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am imprumutat bani unei persoane si nu ii mai pot recupera

La inceputul acestui an, prin luna aprilie, am imprumutat unui client o suma de bani pe care i-am platit-o la casa de marcat cu un card de-al meu. ( suma, 1500 ron, era o parte din factura sa totala de 8700 ron)
Clientul urma sa-mi trimita banii la cateva zile distanta cand ajungea soferul cu marfa la el insa in ziua respectiva, culmea, nu era pregatit cu banii: i-a spus soferului ca avea doar euro si ca o sa-i schimbe si vine el sa mi-i dea. Soferul m-a sunat si pentru ca am avut incredere in client, il cunosteam de 2 ani si avea achizitii maricele de la mine, i-am spus sa plece pentru ca ma descurc eu cu clientul. Bineinteles ca nu mi-a mai dat banii de atunci si dupa mai multe saptamani in care m-a tot amanat, si-a inchis telefoanele si acum nu mai pot sa dau de el. El este dintr-o localitate aflata la 110 km de mine si nu am reusit sa ajung in acel loc insa vreau sa merg acolo sa-i fac o plangere la politie. Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Costy872017, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costy872017 , utilizator 19:25, 25 Noiembrie 2017
Puteti sa faceti cate plangeri penale doriti nu este vorba despre o inselaciune.Daca ii imprumutati incheind o,,chitanta de mana'' varianta clasica a unui imprumut aveti toate sansele de recuperare a banilor in situatia dvs sansele sunt mici.
Buna seara,
Sa incercati sa-l determinati, inainte de toate, sa semneze o hartie din care sa rezulte datoria (valoare ei) abia pe urma sa-l actionati in instanta CIVILA.
Despre instanta penala (politie) v-a spus colegul.
Varianta indicata de coleg este singura ,in lipsa unui inscris sansele de recuperare sunt infime.

si daca pot dovedi prin chitanta si extrasul de cont al cardului meu ca plata a fost facuta pentru el ?
gi-jane2, moderator

Am un mesaj de la el in care recunoaste datoria dar fara sa o detalieze, ajuta la ceva ? Mai pot obtine o inregistrare video in care eu ii platesc la casa diferenta de bani cu cardul
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii dati cu imprumut? silvia_cristi silvia_cristi am imprumutat pe cineva de multi bani si acum zice ca nu are de unde sa mi dea. chitanta la mana nu am facut ca am avut incredere. toata familia lor stie cati ... (vezi toată discuția)
Furt angajat Serghei_B Serghei_B Buna seara, Am urmatorul caz: In decursul zilei de ieri, soferul firmei se ocupa cu colectarea banilor de la clienti si dupa ce a strans o suma mai ... (vezi toată discuția)
Relatii magazin online - firma curierat gatanmarius gatanmarius Buna seara! In prezent dezvolt un magazin online si caut colaboratori pentru livrare. Am primit azi o oferta buna dar sunt un pic in ceata cu procedura de ... (vezi toată discuția)