avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Norma de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Norma de lucru

Buna seara,
in cazul programului de munca 12/24 si 12/48, cum se acorda tichetele de masa? pentru ziua lucrata sau in functie de numarul de ore lucrate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 26 Noiembrie 2017
Tichetele de masa se acorda pentru ziua lucrata, fara a depasi, insa, numarul de zile lucratoare din luna respectiva.
Multumesc
In cazul depasirii normei de lucru(pt ca programul de lucru 12/24 12/48 va depasi norma in unele luni)cum se procedeaza in cazul depasirii orelor ?se acorda zile libere sau trebuie neaparat acele ore sa fie platite ca si ore suplimentare?
Dacă sunt ore suplimentare, atunci se va respecta procedura privind compensarea lor fie cu timp liber platit, fie prin plata sporului pentru munca suplimentara.
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare- weekend dany c. dany c. buna ziua orele lucrate sambata si duminica de catre personalul MAI care isi desfasoara activitatea in ture 12/24 - 12/48 pot fi platite suplimentar? am ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare de lucru conform art. 122 din codul muncii patitul 2 patitul 2 Buna seara, Am o nelamurire in legatura cu efectuarea orelor suplimentare de lucru. Si anume cand este necesar sa se efectueze ore suplimentare la servici ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare si orelor lucrate in zile de sarbatoare legala naepot naepot Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu cum este legal sa se faca plata unui salariat care a realizat ore suplimentare si ore in zi de sarbatoare legala. Ex. luna ... (vezi toată discuția)