avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIC_Tata_Incetare CIM in cele 42 de zile de concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIC_Tata_Incetare CIM in cele 42 de zile de concediu obligatoriu ale mamei

Buna seara,

Mutumesc pentru toate informatiile obtinute din lectura spetelor prezentate.

Sotia mea va naste la mijlocul lui ianuarie 2010. Apoi va intra in cele 42 de zile postnatal obligatorii. Incepand cu ziua 43 intentionez sa intru in CIC intrucat in perioada 01.12.2008-15.01.2010 am avut(voi fi avut) stagiu de cotizare ca angajat.
Intrebarea mea este : Mai beneficiez de CIC daca in timpul celor 42 de zile de postnatal imi pierd jobul din motive imputabile angajatului?
Ori daca imi voi gasi alt angajator cum voi proceda cu prezentarea adeverintelor salariale de la un fost angajator?

Va multumesc mult pentru ajutor,

Daniel
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
Daniel Shneker, utilizator
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 13:14, 12 Octombrie 2009
Trebuie sa indepliniti conditia prevazuta de art.1 din OUG nr.148/2005 actualizata 2009: "in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal". Din cele aratate o veti indeplini. Nu are relevanta ca va pierdeti jobul dupa data nasterii copilului...:)
Daca sotia dvs. nu beneficiaza de concediu de maternitate dupa nasterea copilului, dvs puteti solicita CIC incepand cu data nasterii copilului fara a mai astepta trecerea celor 42 zile
Daca incetarea contractului va avea loc dupa momentul in care veti avea deja 12 luni lucrate, si daca va fi vorba de concediere, veti avea dreptul la somaj.
Somajul este si el considerat stagiu asimilat pentru obrinerea CIC, astfelinact puteti intra in CIC si din somaj. Important este sa nu aveti intreruperi mai mari de 2 saptamani in cele 12 luni de stagiu pentru CIC.
Si tatal trebuie sa astepte trecerea celor 42 zile dupa nasterea copilului inainte sa poate cere trecerea in CCIC si sa beneficieze de indemnizatia aferenta CCIC.
Pe acest motiv s-a respins dosarul unui angajat de al nostru si cand am sunat la Directia Muncii mi s-a confirmat faptul enuntat mai sus si anume ca si tatal beneficiaza de CCIC dupa 42 zile de la nasterea copilului.
Va multumesc,

Desfintarea postului nu cred ca va fi agreata de angajator si se va pune presiune pe acceptarea unei demisii.

In perioada de dupa demisie nefiind nici angajat nici somer cu acte, de la cine voi solicita adeverintele de salariu? Angajatorul nu are ce suspenda si nu e obigat sa mi le ofere.

Ma gandesc sa ma angajez la un SRL micut pentru a fi absolut sigur dar din nou ramane problema adeverintelor. Stiu ca ITM nu le furnizeaza decat pentru firmele care au declansat procedura de faliment.

O ultima intrebare: 12 luni inainte de data nasterii copilului inseamna 01.01.2009-31.12.2009 ptr un copil care se va naste spre exemplu la 25 ian?

Va multumesc,

Daniel

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic- somaj tehnic saccontala saccontala Buna ziua, Ma numesc Daniela Bularda si incepand cu data de 15 februarie 2009 sunt in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului. Copilul s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil dupa somaj cristina adriana cristina adriana Beneficiez de somaj pana in 15.aprilie.2010 si sunt insarcinata in aprox. 1 luna, dupa calculul meu ar trebui sa nasc in mai 2010. Este necesar pentru o luna ... (vezi toată discuția)