avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIC_Tata_Incetare CIM in cele 42 de zile de concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIC_Tata_Incetare CIM in cele 42 de zile de concediu obligatoriu ale mamei

Buna seara,

Mutumesc pentru toate informatiile obtinute din lectura spetelor prezentate.

Sotia mea va naste la mijlocul lui ianuarie 2010. Apoi va intra in cele 42 de zile postnatal obligatorii. Incepand cu ziua 43 intentionez sa intru in CIC intrucat in perioada 01.12.2008-15.01.2010 am avut(voi fi avut) stagiu de cotizare ca angajat.
Intrebarea mea este : Mai beneficiez de CIC daca in timpul celor 42 de zile de postnatal imi pierd jobul din motive imputabile angajatului?
Ori daca imi voi gasi alt angajator cum voi proceda cu prezentarea adeverintelor salariale de la un fost angajator?

Va multumesc mult pentru ajutor,

Daniel
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
Daniel Shneker, utilizator
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 13:14, 12 Octombrie 2009
pt carmen crenguta
ART. 10/OU 148/2005
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie şi stimulent, se cuvin şi se plătesc după cum urmează:
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
Solicitati de la angajator, la lichidare, adeverinta cu venitul pe ultimele 12 luni, adeverinta cu stagiul de cotizare la somaj, fisa fiscala pe anul 2008 si solicitati sa vi se trimita si fisa fiscala pe 2009 (se depune la Adm.financiara in februarie 2009).
Asa veti avea tot ce v-ar putea fi de folos pentru somaj sau pentru indemnizatia ptr. concediul de crestere copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic- somaj tehnic saccontala saccontala Buna ziua, Ma numesc Daniela Bularda si incepand cu data de 15 februarie 2009 sunt in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului. Copilul s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil dupa somaj cristina adriana cristina adriana Beneficiez de somaj pana in 15.aprilie.2010 si sunt insarcinata in aprox. 1 luna, dupa calculul meu ar trebui sa nasc in mai 2010. Este necesar pentru o luna ... (vezi toată discuția)