avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Amenda pentru lipsa autorizație de functionare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Amenda pentru lipsa autorizație de functionare Primarie

Buna seara,

Am marea rugaminte, daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea problema: detin o societate comerciala, infiintata în 2003, care nu a avut deloc activitate pana in 2016.
Din acest an, societatea a început activitatea, care insa nu se desfășoară la sediul societății, ci direct la sediul clientului ( fapt atestat de documente transmise către Primărie ).
Astăzi, Primăria comunei unde este înregistrată societatea, ne-a aplicat o amendă în valoare de 1500 lei, deoarece societatea nu a solicitat obținerea autorizației de functionare de la Primarie.
Spuneti-mi, va rog, daca este necesara autorizație de funcționare pentru sediul social, repet, neexistând niciun fel de activitate la sediu?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Alin20092011 , utilizator 06:37, 5 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Este important să precizaţi activitatea desfăşurată (codul CAEN)!
De asemenea, amenda a fost dată în baza unui act normativ. Care este acesta?
Avem nevoie de mai multe informaţii!

Sunt o serie întreagă de detalii care pot clarifica situaţia!
Cred că este destul de puţin probabil ca motivul invocat în procesul verbal de constatare să fie tocmai cel menţionat de d-voastră!.. Dar cine ştie?!. Reveniţi cu completări!

Numai bine!
Va multumesc mult pentru raspunsurile prompte.
Activitatea este de intermedieri in comertul cu masini, echipamente industriale, nave si avioane ( CAEN 4614 ). Iar in procesul verbal se mentioneaza ca fapta savarsita este prevazuta intr-o Hotarare de Consiliu Local din 2012, pe care, din pacate, nu am reusit sa o identific.
O seara frumoasa!
În procesul verbal încheiat, motivul invocat este ca "nu posedă autorizație de funcționare emisă de către Primăria Comunei, de la data deschiderii societatii". Nimic altceva.
Mi se pare abuzivă și nejustificată amenda aplicată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un caen pentru... Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Va rog mult sa ma ajutati: -o societate aduce din China niste masini de mabalat si paletat-pentru industrie si vrea sa le revanda aici.Nu stiu la ce CAEN s-ar ... (vezi toată discuția)
Intermedieri sau consultanta ministru_ ministru_ Buna seara! Imi poate spune cineva daca intermedierile sunt considerate operatii de consultanta si management conform Codului Fiscal sau nu? Daca da imi poate ... (vezi toată discuția)
Cod caen activitate principala comert si intermedire masini, utilaje si echipamente in industria alimentara LuminitaT LuminitaT Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie, si anume, care este codul CAEN pentru autorizarea activitatii de comercializare si intermediere a masinilor, ... (vezi toată discuția)