avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Declaratii contabile microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Declaratii contabile microintreprindere

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce declaratii se depun la admin financ lunar/trim pt o societate micro cu 1 sal. Pot opta pt impozit pe profit sau conf plafon trebuie sa aleg impozit pe venit? si daca exista diferente de raportare declaratii intre ele. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: siuzzie9 , utilizator 20:31, 13 Decembrie 2017
Lunar, D112 si trimestrial, D100.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Momentan exista posibilitatea optarii pentru impozitul pe proft daca aveti un capital social cel putin egal cu 45.000 lei. Din 2018 aceasta posibilitate a fost scoasa (sunt discutii privind reintroducerea acestei posibilitati, dar nimic cert).
La microintreprinderi se depune trimestrial declaratia 100 pentru impozitul pe veniturile microintreprinderilor si lunar declaratatia 112 pentru contributii si impozit pe salarii.
Da exista diferente intre ele, dar avand in vedere ca nu puteti opta, consider ca nu este necesara dezvoltarea subiectului.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
siuzzie9, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pentru impozit pe profit adrianasef adrianasef Buna ziua Va rog sa imi spuneti cum se depun declaratiile pentru impozitul pe profit pt anul 2013. Se depune declaratia 100 pt trim IV? Sau se depune doar ... (vezi toată discuția)
Declaratii lunare andreeazanfir andreeazanfir eu am avut o cifra de aface de 14000 anul trecut si 7 salariati declarate in bilant in acest caz trebuie sa depun declaratia 100.300 si 112 lunar? sau mai ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 - lunar sau trimestrial? lylyan lylyan nu inteleg si pace. O microintreprindere depune 010 sau nu? este trecuta din oficiu la 112 trimestrial? va rog sa ma lamuriti cine face 010? multumesc (vezi toată discuția)