avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce sanse am sa obtin custodia copilului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce sanse am sa obtin custodia copilului?

Buna ziua!Ma numesc Roxana...Daca nu deranjez as avea o intrebare care ma macina la care nu gasesc raspuns ...Am trait in concubinaj cu un barbat timp de 10 ani de unde a rezultat si un copilas minunat acum in varsta de 5 anisori...in luna iunie 2017 am decis sa plec de acasa cu copilul deoarece tatal sau ,imi facea viata imposibila avand un vocabular ingrazitor,si o gelozie bolnava sa nu mai zic de violenta toate acestea de fata cu micutul...dupa plecarea mea si a copilului acesta a spus ca este deacord ca,copilul sa ramana in grija mea undeva aproape de fosta locuinta si mai exact la o pensiune (ca tatal copilului sa fie in preajma sa) unde inchiriasem o camera cu baie doar ca bucataria era la comun ...il vizita cand vroia ieseam chiar si impreuna toti 3 numai copilul sa nu fie afectat ...AM mers cu copilul la un festival unde acesta a cazut cu bicicleta si s.a ranit la picior mai exact o zgarietura...a doua zi tatal a venit sa.l i.a la el si pe motiv ca eu nu am avut grija de el nu a mai adus copilul la mine...ba chiar mai mult a fost cu el la spital la urgente acolo i s.a dat o crema pe care o luasem si eu sa.i dau la bubita si o fisa de la primiri urgente...am incercat sa.l conving sa.mi dea copilul inapoi sa ma lase sa.l vad insa fara nici un rezultat imi spunea ca vad copilul si mai vb cu el doar daca ma intorc acasa...bineinteles nu m.am intors...m.am mutat din orasul in care statea Sinaia la stefesti la tatal meu. pentru ca familia lui ma ameninta cu moartea,dupa eforturi multe de a.l convinge sa ne implicam impreuna in cresterea copilului dar separat(eforturi fara rezultat) el a intentat procesul pentru custodia copilului....am dus dovezi ca eu am intretinut familia am dus dovezi de la politie ca el a fost agresiv ,ca micutul nu mai merge la gradi ca nu se mai ocupa de el iar el la toate astea a spus ca eu amenintam ca.i fur copilul si ca am l-am parasit pentru ca aveam pe altcineva...plus de asta are 2 martori si mai exact prieteni de familie cu el si familia sa contra mea...am si eu 2 martori bineinteles care m.au vazut batauta atunci cand mergeam la serviciu dar carora le este frica sa mai depuna marturi...tin sa spun ca el are un avocat iar eu nu am...fiindca vreau sa imi apar dreptu de mama ... am o casa cu 6 camere 2holuri baie si bucatarie ...el are o garsoniera inchiriata,,,,acum intrebarea mea este ce sanse am sa castig copilul...avand in vedere ca acesta a stat timp de aproape 4 luni la tata??? va rog ajutati.ma cu un raspuns nu mai stiu ce sa fac si scuzati-mi exprimarea!va multumesc!
Cel mai recent răspuns: roxanaiuliana , utilizator 15:07, 28 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc foarte mult pentru raspuns...ideea e ca eu nu am bani acum pentru un avocat fiinca am renuntal la locul de munca de la sinaia si unde m.am mutat nu am gasit cv ...am incercat la o croitorie unde de fapt se lucra la negru m.au pacalit cu un contract de munca si cand au sunat cei de la judecatorie sa.mi verifice locul de munca angajatorul m.a obligat sa.mi dau demisia...am sa fac tot posibilul sa.mi gasesc un avocat...fiindca sunt foarte constienta ca ar putea sa.mi apere dreptul si cunoaste altfel termenii...interesul superior al copilului este ca el sa traiasca sa creasca sa invete si sa se dezvolte intr-un climat linistit lipsit de tensiuni si certuri permanente in conditii materiale si morale adecvate varstei,preocuparilor si dorintele copilului,avand nevoie la aceasta varsta de grija,iubire si protectie materna...
~ Conținut șters la cerere ~
am inteles...Va multumesc foarte mult pt raspunsul dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului rezultat din concubinaj Georgyy32 Georgyy32 Buna ziua, am si eu o mare problema. Am un baietel in varsta de 2 ani si 7 luni, nascut in iunie 2016, din concubinajul meu cu tatal sau. In mai 2017 ne.am ... (vezi toată discuția)
Divort copil mic ContSters369233 ContSters369233 Buna ziua. O sa spun o poveste. Sunt casatorita de cativa ani. Impreuna cu sotul avem un copil de 1 an si 3 luni, un apartament cumparat prin prima casa, ... (vezi toată discuția)