avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond rulment pt chirii ANL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond rulment pt chirii ANL

cand am inchiriat prin ANL o locuinta, mi s a oprit un fond de rulemnt. ulterior am cumparat apartamentul,dar fondul nu mi l au restituit. cand am solicitat restituirea, mi au spus ca tb sa fac o cerere si am uitat complet.au trecut aproape 2 ani si acum mi am amintit din noi de acel fond. intrebarea este daca pot solicita mutarea sumei in contul intretinerii si daca eliberarea fondului respectiv era conditionata legal de vreo conditie?
Cel mai recent răspuns: irimiadana , utilizator 12:05, 8 Decembrie 2017
Daca dv ati cumparat apartamentul initial inchiriat ,pentru care ati constituit fond de rulment nu se justifica solicitarea recuperarii acestuia,deoarece daca vi se restituie fondul,ar trebui sa contribuiti din nou la constituirea acestuia
Dispozitia in vigoare prevede ca fondul de rulment se poate restitui titularului numai in cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra bunului imobil,or dv afirmati ca dupa ce ati avut contract de inchiriere,ati cumparat acelasi apartament in acelasi condominiu,deci pentru acel apartament sunteti obligat sa constituiti fond de rulment
Fondul de rulment se dispune ca suma de achitare in avans a cotelor de intretinere pana la recuperarea acestuia din plata lunara de intretinere
Restituirea fondului de rulment este conditionata de existenta eventualelor debite
Doamna,
Va sfatuiesc sa mergeti din nou acolo, la Fondul locativ sau cum se mai cheama el, intocmiti cererea de restituire a sumei respectiva, luati "monetarul" si faceti ce doriti dvs. - sa va achitati la noua as. de proprietari fd. de rulment, sa va achitati o luna-doua intretinerea sau altceva.
Ce spune colega noastra mai sus, se refera la cazurile obisnuite, adica miscari in cadrul asociatiilor si acest fond se poate retrage daca este depus si doar daca proprietarul isi instraineaza locuinta. Banuiesc ca banutii dvs. au fost depozitati intr-un fon al fondului locativ si se protejau in cazul in care dvs. nu achitati una-doua luni chiria.
Totusi, de retras banutii, trebuie sa-i retrageti, pentru ca vorbim de doua lucruri diferite... Merita incercat sa verificati daca in noua forma de organizare (as. prop), dvs. figurati cu suma respectiva in Fd. de rulment sau nu. Daca da, atunci nu mai trebuie sa faceti nimic, banutii stau acum in fondul asociatiei. Daca nu figurati cu fd. de rulment, mergeti unde v-am spus prima data si retrageti suma. Atentie, trebuie sa aveti chitanta prin care ati achitat acel fond! La asociatie,vorbiti cu administratorul, dar nu cred ca exista atata corectitudine in tara aceasta incat cei de la ANL sa vireze suma in contul asociatiei, asa din proprie initiativa!
Succes!
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
Adam Grecu, utilizator
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment dragoscosmin84 dragoscosmin84 Pe lista de intretinere figurez cu un fond de rulment de 550 de lei D-na administrator spune ca bani acestia nu mai exista, dar ei sunt trecuti in fiecare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pe ce perioadă se restituie fondul de rulment? am ... Monica2323 Monica2323 Bună ziua! Pe ce perioadă se restituie fondul de rulment? Am stat într-un bloc din 1961, de la darea în folosință; după 1990 am cumpărat apartamentul ... (vezi toată discuția)
Suma incasata in plus la fondul de rulment Tom Top Tom Top Suma incasata in plus la fondul de rulment fata de ce s-a stabilit conform adunarii generale ,se poate restituii proprietarului ? (vezi toată discuția)