avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva la o societate cu 8 angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva la o societate cu 8 angajati

Buna ziua,

La art 68 din Codul Muncii se explica termenul de concediere colectiva la societati care au cel putin 20 salariati.Cum trebuie sa procedez pentru o societate cu 8 angajati, care ii concediaza pe toti si suspenda activitatea?
Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: gabi1 , utilizator 17:55, 12 Octombrie 2009
Eu as merge pe 65(1)
Eu am avut un caz asemanator, cand am perfectat actele pentru concedierea tuturor angajatilor (adica 9). Am inchis CIM cu art.65(1), deoarece concedierea colectiva se aplica la societatile care au cel putin 20 de salariati.
Fiind o firma cu 8 salariati, ii puteti concedia pe toti in acelasi timp, cu art.65 din Codul muncii, adica este concediere individuala.
Multumesc pentru raspunsuri!
O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pe motive care tin de persoana salariatului Patience Patience Va rog sa imi spuneti daca am inteles eu Codul Muncii corect: Daca in urma procedurilor de evaluare stabilite la nivelul unei firme, cu aproape 100 de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna concedierea colectiva si ce procent in numarul de salariati ar trebui concediati ca sa fie colectiva? dar pentru concediere individuala? NNNNNN NNNNNN Vreau sa stiu cit din nr-ul de salariati concediati reprezinta Concediere Colectiva si cit % dintre salariati, concediati reprezinta Concediere individuala ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau nu RAMONICI RAMONICI Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Societatea la care lucrez este nevoita sa faca concedieri. Daca se vor concedia 9 angajati cu art 65 alin 1 si 5 ... (vezi toată discuția)