avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua, sunt somera si doresc sa-mi spuneti daca beneficiez de prima de instalare daca ma mut doar eu, fara familie in alta localitate .
Cel mai recent răspuns: Eliza Maria , utilizator 07:36, 5 Decembrie 2017
La art. 75, Legea nr. 76/2002 prevede că persoanele înregistrate ca şomeri care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.

Prima de instalare se acordă în cuantum diferenţiat, astfel:
- 12.500 lei pentru persoanele înregistrate ca şomeri şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa;
- 15.500 lei pentru persoanele prevăzute la lit. a), care îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa, în situaţia în care sunt însoţite de membrii familiei, iar în cazul familiei monoparentale, în situaţia în care sunt însoţite de copilul sau copiii aflaţi în întreţinere.

În cazul în care ambii soţi îndeplinesc condiţiile de acordare a primei de instalare, unul va primi suma de 12.500 lei, iar celălalt va primi o primă de instalare în cuantum de 3.500 lei.
sursa ; [ link extern ] /
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În ce condiții se obține prima de instalare? LivioaraB LivioaraB Dacă m-am înscris la 1 august la Agenția teritorială de ocupare a forței de muncă, și mă angajez la 1 septembrie, pe perioada nedeterminata și la ... (vezi toată discuția)
Prima de mobilitate someri alexandraiordache alexandraiordache Buna ziua!As dori sa ma lamuriti in ce conditii se acorda prima de mobilitate pt someri.Eu sunt somera si locuiesc in Pitesti si am gasit de munca in Arad.Pot ... (vezi toată discuția)
Lege cu privire la persoanele care se intorc din afara Stefan viorel Stefan viorel buna stie cineva ce documentatie trebuie pt. legea aceia care intra in vigoare in decembrie cu privire la persoanele care se intorc din afara(nu stiu ce lege ... (vezi toată discuția)