avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

nu stiu daca am nimerit unde trebuie... am si eu o mare nelamurire.am avut in proprietate, impreuna cu sotul meu, un teren de 475 mp pe care exista 2 constructii (cu 2 intrari, chiar pe strazi diferite).Am facut o apartamentare si unul din apart.l-am vandut. Au ramas ca parti comune gardul, podul, utilitatile, desi faptic totul e separat. si bineinteles terenul. Acum vrem sa vindem si celalalt apart. In baza documentatiei avizate de cadastru(pt.apartamentare) si cu acordul celor care au cumparat primul apart., bineinteles, in fata notarului, se poate face iesirea din indiviziune? sau daca nu, care este modalitatea? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Corneanu Mariana , Avocat 16:31, 16 Octombrie 2009
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci cand ati vandut primul apartament, l-ati vandut ca si cota parte din proprietate pt. ca l-ati impartit in fapt dar nu in acte?
Pentru ca daca faceati atunci iesirea din indiviziune si partajul nu vad ce problema ati mai avea acum.
In rest da, puteti cu documentatia si celalat coproprietar sa faceti iesirea din indiviziune si partajul la notar.Daca el nu este de acord, atunci va ramane partajul judiciar, prin instanta.
multumesc mult. deci, lucrurile stau in felul urmator:in urma vanzarii avem 3 extrase CF. unul pt.ap.1 , unde apare constructie+240mp/475, cu mine si sotul ca proprietari ,altul pt.ap.2 (la fel constructie+235mp/475 cu proprietarii care au cumparat) si un CF cu intreg terenul de 475mp unde sunem 4 proprietari. si nu am inteles de ce nu a facut notarul iesirea din indiviziune cand am facut si dezmembrarea constructiei. Mai avem nevoie de in alt aviz de la cadastru daca mergem, maine sa zic, la notar, pentru a vinde si ap.1? nu vreau sa ramana nici unul din proprietari incurcat cu celalalt. Multumesc mult.
~ Conținut șters la cerere ~
#-o greu cu termenii astia juridici. Deci, alt aviz de la cadastru?
:( va rog, ma poate lamuri cineva, sau am expus eu idiot situatia?

Alte discuții în legătură

Dezmembrarea imobilului fara acordul coproprietarilor alinanicorici alinanicorici buna ziua, as dori sa stiu ce pot face in cazul in care coproprietarii unui imobil nu sunt de acord cu dezmembrare si nu vor sa-si dea acordul voluntar la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as vrea sa cumpar o parte dintr-o casa cu terenul aferent,casa ... Nora_ella Nora_ella Buna ziua As vrea sa cumpar o parte dintr-o casa cu terenul aferent,casa are 2 coproprietari fiecare cu cota 1/2,sunt 2 corpuri de casa cu terenul aferent ... (vezi toată discuția)
Dezmembrarea unei mosteniri kinder_doina kinder_doina dupa dezmembrarea unei mosteniri,partaj voluntar,nu ar trebui sa existe 2 cadastre? (vezi toată discuția)