avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cerere pentru dobânzi, in cazul TVA-ului restituit cu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cerere pentru dobânzi, in cazul TVA-ului restituit cu intarziere

În urma cererii soc. noastre de rambursare TVA, aceasta a fost admisa, însă plata s-a facut cu intarziere. Am inaintat catre Finante o cerere pentru acordarea dobanzilor, asa cum prevede art. 124 din c.pr.fisc. Nu am primit un raspuns dupa mai bine de 50 de zile. Care este pasul urmator pt a-i da in judecata? Tb sa fac conciliere prealabila? O actiune in pretentii ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 09:56, 13 Octombrie 2009
Intrucat nu s-a primit nici un raspuns in termenul legal de 30 -45 zile ( in anumite situatii ) privind cererea de acordare a dobinzilor solutia este numai o actiune in instanta in contencios administrativ .
Nu trebuie sa mai faceti nici o procedura prealabila .

Actiune formulata va solicita direct plata dobinzilor cu motivatia aferenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Re: termen rambursare tva Mihaela Tatiana Mihaela Tatiana buna ziua. Am urmat. intrebare: nu mai este valabil termenul de 45 de zile de solutionare a decontului de tva cu optiune de rambursare? Am inteles ca, [b]pt ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva smarius22 smarius22 Buna ziua! As dori un sfat in legatura cu problema cu care ma confrunt. Firmei mele, avand CAEN 0111 i se aplica taxarea inversa, deci nu mai pot compensa ... (vezi toată discuția)
Subiect: dobânzi în cazul sumelor de restituit sau de rambursat de la buget ciprianlucian ciprianlucian Salutare tuturor! Poate sa ma ajute cineva cu gasirea unor cazuri de jurisprudenta in care au fost acordate dobanzi la sumele de restituit de la stat, dobanzi ... (vezi toată discuția)