avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident in timpul programului
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident in timpul programului

Dacă au avut accident rutier in timpul
serviciului fara vătămări si fara acordare prim ajutor se considera accident de munca ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:08, 1 Decembrie 2017
Evenimentul produs trebuie comunicat la ITM de angajator. Se cerceteaza de catre angajator, iar dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM si daca sunt indeplinite conditiile prevazute de Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare art.5 lit.g) se poate incadra ca AM.
-art.5 lit.g) accident de muncă – vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces;
In cazul prezentat de dvs. se pare ca nu este vorba de un AM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , daca in unitate un salariat sufera un accident vascular ... MariaTocileanu MariaTocileanu Buna ziua , daca in unitate un salariat sufera un accident vascular in timpul programului de lucru este considerat accident de munca? Se comunica la ITM?Va ... (vezi toată discuția)
Accident de munca gicuro12 gicuro12 as vrea sa stiu daca a trecut mai mult de sase luni de la producerea unui accident el mai poate fi declarat ca accident de munca ? (vezi toată discuția)
Buna ziua ! lucrez ca sofer pe comunitate cu contract de munca ... Morozan Maria Morozan Maria Buna ziua ! Lucrez ca sofer pe comunitate cu contract de munca pe Romania . Pe data de 29.09.2020 m-am rasturnat in Franta . Se considera ca fiind accident de ... (vezi toată discuția)