avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate obține pensie de întreținere mama cu copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate obține pensie de întreținere mama cu copil sugar?

Buna ziua! Sunt casatorita,am un bebe de 2 luni pe care il alaptez exclusiv la san si vreau sa divortez. In cazul divortului,am dreptul sa solicit sotului pensie de intretinere pt ca ma aflu momentan in imposibilitatea de a ma intretine singura avand in vedere rolul de proaspata mamica ,rol ce presupune multa implicare si care imi ocupa practic tot timpul? Sotul profita de faptul ca e copilul prea mic si ca eu depind de el spunand ca nu pot divorta. Eu vreau totusi o parere. Cum sa procedez?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 16:51, 2 Decembrie 2017
Pai...ori va simtiti pusa la zid...ori intelegeti ce aveti de facut? Cu PFAul...era bine dinainte... Aveati dreptul la indemnizatie... Acuma costa si asta!
asaofi, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu aveți venituri, puteți solicita ajutor public judiciar pt plata taxei de timbru.
Puteți solicita când vreți dvs divortul, nu exista " nu poți divorta"
Puteți sa închiriați și sa faceți dovada ca aveți unde locui cu copilul și ca acesta e bine îngrijit. Pensia poate fi stabilita în natură pana la o anumita suma sau în bani maxim 1/4 din salariu tatălui net.
Foștii soți își datorează întreținere, puteți solicita și pt dvs pensie, însă aveți de dovedit ca sunteți în incapacitate de a munci o vreme, nu va puteți întreține singura prin munca.
Pai da, gi jane...numai ca , ce sa vezi? La cererea de ajutor public judiciar, toate instantele devin curioase din ce traiesti! Iar cand e vba de un divort cerut de mama cu copil....hmmm... Cam ciudat sa nu ai bani de timbru dar sa demonstrezi un contract de inchiriere + cele minim necesare traiului.... Ma rog...o veni si pensia de la tata...dar daca si el e frizer...ca doamna....
asaofi, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
toate instantele devin curioase din ce traiesti

A, da? Dar când taticul zice ca nu muncește și nu poate plăti pensie, nu e curioasa sa știe din ce trăiește?

@Bianca, dacă soțul nu e de acord cu divortul și cereți divortul din culpa lui, aveți nevoie sa puteți dovedi asta., ca și-n cazul în carr veți zice ca relația e grav vătămată incat căsătoria nu mai poate continua.
gi-jane2, moderator
nu e curioasa, dar nici nu-l absolva. Apoi, @Bianca nu ne spune ce culpa are sotul.... Apoi, colegii practicanti va pot spune cat de greu/usor se obtine un divort din culpa exclusiva.... La scandal...eu vad aici si implicatii penale....evaziune etc. Nu m-ar mira absolut nimic.
asaofi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rapid georgianarusu georgianarusu Cum procedez pt un divort rapid daca este si un copil minor la mijloc (vezi toată discuția)
Familie - vreau să divorțez Gabriel's Gabriel's Buna seara! Sunt o mamica in varsat de 35 de ani si am cu sotul actual o fetita de 9 ani! El are 48 de ani. Din pacate el este tot mai rau pe zi ce trece. Ne ... (vezi toată discuția)
Pot pierde casa in urma divortului? marius144 marius144 Buna ziua, Va expun pe scurt situatia: 1. Detin imobilul inainte de incheierea casatoriei (cu 8 ani inainte) 2. M-am casatorit in 2009. A rezultat un copil ... (vezi toată discuția)