avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CREDIT BANCA ILEGAL
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CREDIT BANCA ILEGAL

Cui trebuie sa ma adresez , daca un IFN ( soc. bancara ) a acordat anumite credite unei persoane care nu putea sa mai ia imprumut legal, ( era in baza de date )
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:01, 14 Octombrie 2009
Nu puteţi obţine informaţii despre acest lucru.Băncile au politica lor de confidenţialitate.Dacă aveţi vreo situaţie litigioasă cu respectiva persoană trebuie să vă adresaţi organelor competente.
Cui trebuie sa ma adresez, pt. ca au acordat f. multe credite unei persoane fara sa caute in baza de date, :help:
Politiei/ procuraturii (parchetului) in raza caruia isi are sediul societatea bancara.
Este de precizat ca acordarea ilegala de credite de catre o societate bancara este infractiune (si poate fi favorizata sau urmata de alte infractiuni conexe) si se poate denunta autoritatilor competente pe baza unor informatii si probe pe care le detineti. In fct. de implicarea dvs. (fie ca parte vatamata, fie ca parte civila), politia si/sau parchetul va va spune ce trebuie sa faceti mai departe.
Da, va puteti adresa Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratuluii judetean de politie sau DGPM Bucuresti, ori IGPR - Directia de Investigare a Fraudelor.
Radu Alexandru a scris:

Da, va puteti adresa Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratuluii judetean de politie sau DGPM Bucuresti, ori IGPR - Directia de Investigare a Fraudelor.

Daca este vorba de savarsirea unei infractiuni asa este, dar trebuie sa stiti sigur ca este vorba de o infractiune intrucat altfel riscati sa faceti un denunt total aiurea, fara sa existe o infractiune.

Parerea mea este ca ar trebui sa va adresati mai inainte societatii bancare care este mai in masura sa aprecieze care este situatia.
Banca, la randul ei, poate sa se ocupe de rezolvarea acestei probleme si sesizarea organelor competente daca e vorba de o infractiune.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui adresez plangerea penala? C_CRISTINA C_CRISTINA Cui adresez plangerea penala pentru emiterea unor cecuri fara acoperire? Politiei? Procurorului? Pot sa fac aceeasi plangere pentru 2 infractiuni? Atat pe ... (vezi toată discuția)
Invitatie la politie ContSters271470 ContSters271470 buna seara acum o luna am sesizat politia in legatura cu 2 persoane,care au comi s o frauda am trimis un e-mail iar politia ma solicitat sa ma prezint la ... (vezi toată discuția)
Cine are competenta??? mdcc mdcc Va rog sa ma ajutati cu o dilema! Am facut o plangere la Parchetul de pe langa Tribunal,pentru a fi cercetat un executor bancar,dupa o vreme am primit o ... (vezi toată discuția)