avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata

Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai putea avea in vedere? Indic ca se solicita schimbarea domiciliului pentru ca mama nu a respectat niciodata dreptul copilului de a avea legaturi cu tatal sau si refuza orice fel de dialog cu tatal legat de copil.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 20:21, 4 Decembrie 2017
Buna ziua,
Incercati dar ... sunt sanse mici.
Programul ar putea sa fie in oglinda cu cel al tatalui.
Cand ai un parinte ce ar permite accesul celuilalt parinte la copil oricand si unul care nu-l permite deloc, tu ca instanta ar trebui sa ai in vedere ca acel copil are dreptul sa-si cunoasca si celalalt parinte si sa opresti un comportament abuziv. Dar sunt de acord cu dvs, in Romania sansele sunt probabil zero.
În instanţă, fiecare promite marea cu sarea. În viaţa reală, lucrurile stau tocmai invers. Inclusiv acest "drept" al copilului de a-şi cunoaşte şi celălalt părinte este interpretat abuziv.
AgainstPAS, punem în balanţaă dreptul copilului cu dreptul părintelui la care nu locuieşte şi acelaşi drept al copilului cu părintele la care locuieşte. Copilul are nevoie, după opinia generală pe care se întemeiază aceste programe de relaţii, de 2 părinţi, pentru o dezvoltare psihoemoţională echilibrată şi.....(opinie cu care nu sunt de acord, dar nu dezvolt aici). Să admitem că afirmaţia este adevărată. Atunci, aşa cum părintele rezident nu are dreptul să împiedice relaţia minorului cu celălalt părinte, nici părintele care are doar dreptul la relaţii nu are dreptul să-l frusteze pe copil de propria persoană. Sunteţi de acord, DA sau NU?
Pornim de la ipoteza că instanţa, ţinând cont numai şi numai de interesul superior al copilului, stabileşte un program cu 2 zile /săptămână, în intervalul...la domiciliul minorului, 2 weekenduri cu preluare de la ora la ora fără prezenţa stânjenitoare a rezidentului, de Crăciun la domiciliul rezidentului...ş.a.m.d. Părintele "creditor" se prezintă numai în weekendul 1, cu martori, apoi peste 2 luni, la fel, în rest, nu respectă interesul superior al copilului, de a-l vizita la domiciliu.
Întrebarea este: Cine prejudiciază copilul? Dacă nerezidentul nu respectă copilul, dreptul copilului, atunci nu se produce o perturbare în dezvoltarea psihoemoţională a copilului?
Ia să vedem, ce se întâmplă dacă copilul nu este găsit la domiciliu în cele 2 zile din săptămână? Poate face nerezidentul plângere penală? Poate! Poate cere schimbarea domiciliului minorului la el, cu promisiunea că el va fi mai atent cu dreptul copilului la 2 părinţi? Poate! şi poate face abstracţie şi de absenţele sale, fiindcă, nu-i aşa? el are doar dreptul, nu şi obligaţia! dar dacă acelaşi nu vine, dar rezidentul îl pregăteşte, îi spune că va merge la cofetărie sau la joacă şi copilul aşteaptă pe cel ce nu vine, ce poate face rezidentul?

In esenta aveti dreptate la cum ati expus situatia. Dar eu va intreb altceva: daca un parinte a fost 100 de ori la copil in mod inutil (copilul ba nu era acasa, ba era undeva in camera lui, nu era niciodata pregatit sau incurajat sa plece) credeti ca trebuie sa mearga a 101-a oara? Repet, vorbesc de sute de ori, nu de doua ori precum ati indicat dvs.
Stimate againstPAS, aşa cum prezentaţi dvs. problema, cu absenţa de la domiciliu a copilului, nu e ok, dar depinde şi de antecedente.Dacă persoana a absentat luni de zile şi apare spontan, undeva e normal să nu fie aşteptat. Apoi, dacă, din cauza absenţelor repetate, nu s-a creat legătura copil-părinte, este normal ca acel copil să nu vrea să plece cu un om aproaper străin pentru el.
Mai existză şi situaţia în care la primul refuz al copilului de a pleca, se apelează la Poliţie , ceea ce e stres pentru copil.
Era un caz aici, pe pagină, când un tată, la refuzul copilei, îi spunea:Ok, dacă nu vrei, poate vii data viitore.Şi fetiţa a mers la el data viitoare; este şi ăsta un mod de abordare. Dar dacă tu, ca părinte care nu locuieşti cu copilul, ai dinamitat fundaţia relaţiei, cum mai vrei să construieşti pe ea?
Deci totul depinde de istoricul relaţiei minor-părinte.

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Ar trebui sa ii propun mamei minorului o intelegere inainte de a solicita schimbarea programului in instanta? againstPAS againstPAS Mama minorului impiedica programul de ani de zile. As dori preluarea minorului in lipsa ei. Ar trebui sa ii propun ei direct schimbarea programului inainte de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)