avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine ar trebui sa suporte reparatia acoperisului unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine ar trebui sa suporte reparatia acoperisului unui bloc nou?

Buna ziua,

Locuieste la et 3/3 al unui bloc construit in 2012 deci destul de nou. Ma confrunt cu probleme cu acoperisul in sensul ca atunci cand ploua se prelinge apa mai peste tot pe grinzi. In plus, atunci cand bate vantul se aude foarte clar ca este ceva desprins.

Am discutat cu presedintele blocului si a gasit o firma care sa faca lucrarea. Am contactat si constructorul insa de la acesta am obtinut doar promisiuni.

Asociatia de locatari at fi indreptatita sa solicite contructorului plata facturii la lucrarile de reparatie? Daca da, in baza carei legi?

In ce lege sunt prevazute obligatiile constructorului?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:56, 5 Decembrie 2017
Raspunsul este conditionat de garantia acordata de constructor
De regula,la constructii noi date in exploatare,garantia este de 10 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata reparatii acoperis bloc maria1956 maria1956 Stau la bloc la et.4 (nu avem asociatie) si am reparat acoperisul de cateva ori,( la inceput a fost carton apoi tabla insa tot exsta scurgere de apa pe pereti ... (vezi toată discuția)
Refuzul asociatiei de locatari de a izola terasa. krizia krizia Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca asociatia de locatari este obligata prin lege sa izoleze terasa al carei termen de garantie a expirat in anul 2010 si unde ... (vezi toată discuția)
Buna, am o situatie la geamul ce este in exterior, aveam pervazul ... fxy2346 fxy2346 Buna, am o situatie la geamul ce este in exterior, aveam pervazul putin despartit de fatada blocului, intre timp am chemat un furnizor sa repare defectul ... (vezi toată discuția)