avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea numelui în urma adoptiei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea numelui în urma adoptiei

Actualul meu sot mi-a adoptat copilul rezultat din casatoria anterioara mentionez ca copilul are cetatenia Romana si locuim an Japonia ,fostul si actualul sot sant cetateni Japonezi . An urma adoptiei detin hotararea judecatoreasca definitiva din Japonia cat si hotararea judecatoreasca de recunoastere definitiva din Romania .Antrebarea este : care sant pasii de urmat pentru obtinerea certificatului de nastere pentru schimbarea numelui (an actualul meu nume si al sotului meu care a adoptat minorul) an urma adoptiei al minorului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ISHIKAWA , utilizator 04:54, 6 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. complatarea unei cereri de schimbare de nume si publicarea in Monitorul Oficial (cererea o obtineti de pe site-ul Monitorului)
2. Cumparati exemplarul cu Monitorul Oficial si formati un dosar care sa contina:

a)copii legalizate de pe certificatul de nastere al copilului;
b)exemplarul din Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea căruia să nu fi trecut mai mult de un an;
c)consimţământul, dat în formă autentică, al tatălui copilului minor;
d)copie de pe decizia de aprobare a autorităţii tutelare, (daca e cazul);
d1)cazierul judiciar şi cazierul fiscal ale solicitantului;
e)orice alte acte pe care solicitantul le consideră necesare pentru motivarea cererii sale.

Dosarul se depune, impreuna cu o cerere la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, aflat în subordinea consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucureşti, în a cărui rază teritorială aveti domiciliul. Cererea se depune personal sau prin împuternicit cu procură specială sau împuternicire avocaţială.

In 30 de zile de la publicarea in Monitor, orice persoana interesata poate face opozitie. Asadar, va recomand ca in acest termen sa asteptati si sa depuneti dosarul dupa 30 de zile.
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Teea Eliade, Avocat
Va multumesc ,foarte promt si explicit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume familie certificat de nastere Oana195 Oana195 Buna ziua.am o fetita de 3 ani dintr o relatie anterioara so estr trecuta pe numele tatalui.eu m am casatorit si as vrea sa o trecem pe numele sotului ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa mama danaro danaro Cum trebuie procedat in cazul schimbarii numelui dupa mama in cazul in care parintii sunt divortati de 25 de ani si baiatul, de 24 de ani, doreste sa poarte ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa duvort ccoco ccoco buna ziua, vreau sa ma ajutati intr-o problema. cum poate sa revina mama la numele de dinainte de casatorie. in sentinta de divort se specifica ca ea poate ... (vezi toată discuția)