avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Am avut un proces in care, in cererea de chemare in judecata avocatul a scris "partaj si iesire din indiviziune" Este vorba despre un teren agricol de pe un titlu de proprietate. In timpul procesului, atat reclamantii cat si paratii (toti mostenitori) au depus intampinari in care au spus ca renunta la tot in favoarea unui reclamant, pt. ca au primit sulta si s-au depus si declaratiile prin care ei recunosc ca au primit sulta. Deci, s-au depus toate actele pe care le-a cerut judecatorul, inclusiv actele de la notar in care se consemneaza daca s-a facut sau nu succesiunea defunctilor. In ultima sedinta de judecata judecatorul nu a mai cerut nimic si acum da o hotarare in care motiveaza ca mostenitorii nu au facut succesiunea si se respinge cererea ca neintemeiata. Mentionez ca la unul dintre defuncti s-a facut succesiunea si s-a depus la dosar certificatul de mostenitor. Ce sa inteleg? Mostenitorii nu au mers la notar pt. ca sunt imprastiati in lume si tocmai de aceea am apelat la instanta. S-a gresit cumva cererea de chemare in judecata? Ce putem face? Este clar ca ceilalti mostenitori nu vor face succesiune pt. ca nu-i mai intereseaza. Au primit sulta si spun ca nu vin ei in tzara sa mearga la notariat sau la ambasade ca sa faca procuri, ca sa se faca succesiune. Spuneti-mi ,va rog ce facem si daca hotararea este corecta.
Cel mai recent răspuns: Velkan , utilizator 09:15, 19 Aprilie 2022
Buna ziua, D-na avocat! Din punctul meu de vedere aveti dreptate. Asa m-am gandit si eu, ca inca de la inceput, avocatul a gresit, dar....asta e, ce sa mai facem? Noi am fost de buna credinta, suntem novici in ale mostenirilor, partajelor, iesirilor din indiviziune, s.a. si am mers pe mana avocatului. Datorita faptului ca mostenitorii sunt imprastiati in lume si nu au posibilitatea sa mearga la notar sau sa trimita procuri (pt. ca nu sunt aproape de ambasade), am recurs la aceasta solutie, adica instanta. Ok! A gresit avocatul. Dati-mi un sfat, va rog!!!!! Ce trebuie sa facem in continuare? Cum putem rezolva aceasta situatie? Este clar ca nu putem face nimic la notar. Multumesc muuuuuult!!!!!
~ Conținut șters la cerere ~
Intr-un proces de partaj judiciar pentru ieșire din indiviziune mi-ar accepta că fondata întâmpinarea de respingere a acțiunii întrucât nu a fost dezbătută succesiunea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dorel13 dorel13 Exista un titlu de proprietate pt. un pamant arabil. Cand s-a emis acest titlu, bunicul era mort si au fost trecuti cei trei fii mostenitori, dupa care au ... (vezi toată discuția)
Respingere actiune dorel13 dorel13 Intr-un proces de IESIRE DIN INDIVIZIUNE judecatorul a dat minuta ca \"se respinge cererea ca neintemeiata\". Asteptam acum hotararea sa vedem motivarea. Speta ... (vezi toată discuția)
Multi mostenitori....dezbatere dorel13 dorel13 Vreau sa deschid un proces de dezbatere mostenire a unui titlu de proprietate pe numele bunicului, decedat la emiterea acestui titlu, pe care sunt trecuti cei ... (vezi toată discuția)