avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate fi bun propriu un imobil cumpărat în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate fi bun propriu un imobil cumpărat în timpul căsătoriei?

Buna ziua ! Eu si sotul meu construim un duplex cu fratele sotului meu . toate actele sunt facute pe numele cumnatului meu , iar noi dorim dezmembrarea casei si a terenului iar jumatate sa fie vanduta catre fetita noastra care are 2 ani . am inteles ca este cam dificil , dar daca as cumpara eu este obligatoriu sa fie si sotul meu inclus ? El nu poate avea nimic pe numele lui si nu stim cum sa procedam .
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:48, 11 Decembrie 2017
Pe cale conventionalala notarul public,pe cale judiciara prin instanta conf.art.370NCC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala-intrebare pclaudia13 pclaudia13 Mama mea a adunat niste bani pentru a-mi construi o locuinta. Detin un teren pe care il am tot de la mama, dar inca nu am reusit sa construiesc locuinta. ... (vezi toată discuția)
Donatie teonicola16 teonicola16 Buna ziua!Va rog ,sa-mi spuneti daca la un apartament primit ca donatie de catre sot se poate trece,cu acceptul lui ca proprietar,si sotia in act. Mai ... (vezi toată discuția)