avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC , stimulent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC , stimulent

Baiatul nostru implineste pe 15 febr 2 ani, sotia incepe munca pe 15 decembrie pentru a beneficia de stimulent de un an. Intrebarea este daca eu, sotul beneficiez de o luna ex perioada 15 ianuarie 14 febr - ccc, pierdem sau nu stimulentul (650 ron) pana la vartsa de 3 ani a copilului

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 7 Decembrie 2017
s-ar pierde stimulentul in acel caz
Multumesc, daca ati putea sa-mi scirieti pe baza carei legi, articol, aliniat - la noi in oras cei de la primarie cine se ocupa de partea CCC sustin ca se poate, si cunosc o familie unde s-a si aplicat.
Nu este adevarat .. daca sotia a revenit la munca cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul varsta de 2 ani, atunci va primi stimulent pana va implini copilul varsta de 3 ani , exceptia facand perioada in care tatal copilului se afla in CCC.

OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de inserție Fmrs Fmrs Buna ziua sunt in CCC de la actualul loc de muncă , copilul meu are 1 an și 6 luni , întrebarea mea este , pot să reiau activitatea în altă societate ... (vezi toată discuția)
Supliment de insertie amop1234 amop1234 sotia a stat cu bebe acasa primul an si eu al doilea. Ma reintorc la munca cand face copilul 2 ani, pe 16 iunie. Mai avem dreptul la stimulent de insertie? (vezi toată discuția)
Stimulent si indemnizatie! Corina271 Corina271 Buna ziua! Sotul meu se afla in Ccc si ar vrea sa inceapa munca pana implineste copilul 2 ani (adica in decembrie) si sa beneficieze de stimulentul de ... (vezi toată discuția)