avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna neefectuat

Daca doar 3 zile de concediu de concediu de odihna se mai pot efectua in anul 2017 fara a afecta desfasurarea activitatii , ce se intampla cu restul de concediu de odihna neefectuat din 2017 ? Trebuie luat obligatoriu in ianuarie 2018 in continuare ?
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: goplanet , utilizator 18:12, 8 Decembrie 2017
In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual. (art.146 alin.2 C.mun,)
Asta inseamna ca daca raman neefectuate zile de concediu de odihna din 2017 acestea nu este obligatoriu sa fie efectuate in ianuarie 2018?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu .. si le poate lua pana la 01.07.2019.
Multumesc frumos pentru clarificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihnă Daniel_74 Daniel_74 Zilele de concediu aferente anului trecut, trebuie recuperate într-o anumită perioadă a anului în curs? Vă mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Concediu impus de angajator sau compensare Cassy90 Cassy90 Buna ziua! firma la care lucrez ne-a anuntat ca putem fi compensati pentru concediul neefectual pe anul acesta.. A devenit legala aceasta optiune?? Cat timp nu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna obligatoriu elena_gg elena_gg Buna seara, Am contract de munca individual ca bugetar din ianuarie 2015, in tot acest timp nu am avut concediu de odihna. Nu am dorit concediu de odihna si ... (vezi toată discuția)