avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parasire domiciliu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parasire domiciliu

Buna ziua,am si eu o intrebare va rog in legatura cu o cerere de parasire domiciliu din partea proprietarului unui imobil: In urma pronuntarii divortului dintre mine si sotie pronuntat prin hotarare definitiva , socrul meu fiind proprietarul imobilului in care am locuit impreuna cu sotia si cei doi copii de peste 20 de ani .i-mi cere sa parasesc domiciliu pana pe data de 10.dec,2017 .trimitindu-mi in acest sens o scrisoare care am primit-o ieri pe data de 08.dec.2017. Intrebarea mea ar fi ,care este termenul legal stabilit de lege pentru astfel de procedura...? Va multumesc anticipat...!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 10:55, 9 Decembrie 2017
Tot in scrisoarea pe care am primit-o ma atentioneaza ca daca nu plec din locuinta pana la data respectiva recurge la ,, acte de evacuare,, ..... v-am reprodus fraza exact cum scrie acolo....! Exista vreun temei legal pe care se bazeaza sau nu....?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul e de 5 zile de la primirea notificarii
Daca nu parasiti casa in termen, socrul se va adresa instantei pt a cere evacuarea dvs pt lipsa de titlu, veti plati cheltuieli de judecata si apoi de executare, poate va cere si daune..
Temeiul e dat de art 1033-1048 ncpc

Art. 1038

Notificarea ocupantului

Atunci când proprietarul unui imobil doreşte să îl evacueze pe ocupantul acestuia, după ce dreptul de a ocupa imobilul a încetat, proprietarul va notifica în scris ocupantul, punându-i în vedere să elibereze imobilul pe care îl ocupă fără niciun drept, în termen de 5 zile de la comunicarea notificării.
Art. 1040
Sesizarea instanţei
Dacă locatarul sau ocupantul notificat în condiţiile prezentului titlu refuză să evacueze imobilul ori dacă locatarul a renunţat la dreptul său de a fi notificat şi a pierdut, din orice motive, dreptul de a folosi imobilul, locatorul sau proprietarul va solicita instanţei să dispună, prin hotărâre executorie, evacuarea imediată a locatarului sau ocupantului din imobil, pentru lipsă de titlu.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
Daca nu doriti sa parasiti imobilul singura varianta legala pt socrul dvs ar fi sa obtina o hotarare judecatoreasca de evacuare.Acesta poate sa forteze nota si sa inlocuiasca yala de la intrarea in apartament atunci cand sunteti plecat.Adresati-va unui av pt a studia ce posibilitati aveti pt a amana evacuarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasii statului vulpedepadure vulpedepadure Buna ziua. Familie de chiriasi ai statului au pierdut proces cu fostii proprietari si au fost evacuati. La primarie au depus cerere pentru o noua locuinta, li ... (vezi toată discuția)
Divorțată- evacuare fost sot Mihaela Gherghin Mihaela Gherghin Casa este a mea cumpărată inainte de căsătorie iar la divorț copiii o fetița și un băiată mi-au fost încredințați mie la locuința mea iar soțul ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias rau platnic eliza100 eliza100 Evacuare chirias rau platnic : Ma confrunt cu urmatoarea problema. Am o garsoniera si stau 2 persoane care nu mai vor sa plece. Nu au nicio forma legală. Am ... (vezi toată discuția)