avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot face o procura din alta tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot face o procura din alta tara?

Buna ziua/seara! Fiica mea minora vrea ca in vacanta de iarna sa plece in Romania cu tatal ei(sotul). Insa din pacate eu nu pot. Intrebarea mea este cum pot sa fac procura sotului meu, eu fiind in strainatate? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Carlafb , utilizator 14:35, 10 Decembrie 2017
Puteti incheia procura notariala si din starinatate
Puteti merge la consulatul,ambasada Romaniei din tara unde va aflati,singurul inconvenient fiind tarifele mult mai mari decat cele solicitate de notari in tara,
Daca pleaca din tara X, unde sunteti in prezent, spre România, nu ii trebuie.
E cetățean român și evident, poate intra in Romania. Trebuie verificat in prealabil daca in statul unde sunteti acum, minorii pot iesi fără acordul celuilalt părinte. Sunt tari care permit, altele, nu.
Si nu e procura, ci declarație.
raluk0207 a scris:

Daca pleaca din tara X, unde sunteti in prezent, spre România, nu ii trebuie.
E cetățean român și evident, poate intra in Romania. Trebuie verificat in prealabil daca in statul unde sunteti acum, minorii pot iesi fără acordul celuilalt părinte. Sunt tari care permit, altele, nu.
Si nu e procura, ci declarație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura minor popa1alina2 popa1alina2 buna ziua am si eu o intrebare suntem plecati amandoi parinti si un minor in germania si eu mama asi dori sa plec cu copilul in romania pot face o ... (vezi toată discuția)
Procura clausimo clausimo vreau sa stiu si eu; legea din romania e valabila pt toti notarii sau alte cabinete cu alte obicee....ca eu nu mai inteleg nimik..de asta vreau sa si plek ... (vezi toată discuția)
Abuz legislativ - iesirea din tara a copilului minor Radiohead Radiohead Buna ziua, sunt cetatean roman detasat in Franta, sunt casatorit si am un copil de 2 ani. Sotia se va intoarce in tara pentru doua saptamani (bilete de avion ... (vezi toată discuția)