avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul ani pensie eronat?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul ani pensie eronat?

Tatal meu a implinit in aprilie 60 ani, a depus pentru pensionare anticipata 2 documente care atesta urmatoarele: 23 ani lucrati la umeb + 16 ani la o societate privata. Cererea de pensionare a fost respinsa cu motivul ca nu are minimum 35 ani lucrati(claculul lor retine 33 ani si 7 luni!) dar din calculul simplu 23+16=39. Sa formulam o contestatie? ce sa contina aceasta?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:45, 10 Decembrie 2017
Dar nu inteleg daca din cele doua adeverinte reiese 39 ani ( 37 si 8 luni daca scadem armata) de ce ei au calculat 37 ani si 7 luni?
Ati vorbit de 33 ani si 7 luni de stagiu.
Acum ati ajuns la 37 ani si 7 luni.
Nu acea luna in minus fata de 37 ani si 8 luni a condus la decizia de respingere.
Daca cereea a fost expres pentru pensia anticipata atunci casa a respectat legea.
Nu indeplinea conditia de stagiu.
Daca are un stagiu de 37 ani si 7 luni poate depune cerere pentru pensie anticipata partiala(cu penalizare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie grupa a ii-a modificat 2014 a legii nr. 380/2013 ContSters307950 ContSters307950 O persoana are vechime efectiva in munca de 23 de ani + grupa a II-a= 30 de ani.(pana in anul 2001). Aceasta are varsta de 56 de ani. Legea pentru grupa a II ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata traianp traianp buna ziua am si eu o intrebare o persoana de sex masculin cu varsta de 62 ani si 37 ani vechime in munca se poate pensiona mentionez ca la implinirea ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de pensionare bordeandumitru bordeandumitru DATA NASTERII : 15.03.1957 PERIOADA DURATA GRUPA 1 Octombrie 1976 -- Iunie 1977 ... (vezi toată discuția)