Buna ziua,
Se poate modifica custodia alternanta? Am divorțat anul trecut cu 2 copii, domiciliul copiilor este la mama dar ne-am înțeles ca ei sa stea o săptămână la mama și o săptămână la tata. Copii au in momentul de față 4, respectiv 5 ani. Prin ce mijloace se poate schimba hotararea, iar copii sa stea doar la mama iar tatăl sa aibă drept de vizitare .
Mulțumesc anticipat.
Nu, dar sa te rostogolesti la 60 la ora cu masina si sa ai copiii in spate fara scaune stii cum e?
Oricat de frumoasa e rostogolirea, legea spune ca e obligatoriu pentru siguranta copiilor sa avem scaune, motiv pentru care, oricat suntem de acord sau nu, trebuie sa incurajam respectarea legii. Pe cale de consecinta, cel ce transporta minori sub 135 de cm fara scaun sau adaptor auto se considera a nu fi atent la siguranta lor. Legal, asa stau lucrurile. Altfel nu putem sfatui userii.
In privinta locuintei alternative, este necesar un efort urias ca asta sa functioneze. Deseori apar probleme in practica.
Pensia e conventia lor, daca un parinte castiga de 5 ori cat celalalt, copiii au nevoie de o intretinere constanta. Legal, in situatii de acest gen, acela cu venitul mult mai mare ar trebui sa suplimenteze lipsa de confort a copiilor din cealalta locuinta.
Eii...eu, de copil, am mers pe bancheta de la Dacie.... Fara scaun si fara centuri.... Cand copiii mei erau mici (acum vreo 15 ani), aparusera scaune de masina fara conectare, doar cat sa permita legarea in centurile din spate care aparusera intre timp. Ulterior au aparut scaune care aveau sistem de conectare cu sistemul de centuri din bancheta.... Legea nu obliga la un anumit scaun de masina, ci la asigurarea in centura a copilului de sub 135. Desigur, din cauza faptului a centurile sunt ptr adulti de inaltime medie, trebuie rezolvata o "suprainaltare" a copilului, in asa fel incat centura sa-i treaca atat peste picioare cat si peste piept (si nu peste gura, de ex).
Pentru informarea parintilor, legal legea obliga la un dispozitiv pentru copii fixat in masina daca minorul are sub 135 de cm si la centuri de adult ajustate sau dispozitiv pentru copilul de peste 135 de cm. Daca centurile vin peste gatul sau fata copiluluji, sistemul nu este corect legal. Suprainaltarea este obligatorie la copiii sub 135 de cm, legea mentionand in acest sens dispozitiv pentru copii. Centurile sunt sistem de siguranta, nu dispozitiv.
Cat despre parerea noastra despre centuri si cum mergeau stramosii nostri, este secundara fata de lege. La 40 km la ora media la Dacie in orase, poate ca atatea dispozitive si centuri nu erau chiar necesare, avand in vedere si traficul sau modul in care se conducea. Oricum ar fi, vorbim inutil, legea asa zice azi si, independent de legea de ieri, azi pe asta o respectam.
Transport copii
NNorbert
Buna seara!
Intrebarea mea este: cum pot transporta copilul de 4 ani in masina, fara sa fiu amendat, pe bancheta de spate cu cetura de siguranta? In ... (vezi toată discuția)