avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Act sexual minor contra unui minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Act sexual minor contra unui minor

Buna ziua .o intrebare .Dacă un minor de 16 ani comite un delict,un act sexual contra unui minor mai se injumatațesc termenele de prescripție si a raspunderii penale?in cazul minorilor se mai aplică curgerea prescripției penale dupa varsta de 18 ani al celui pagubit,sau numai e valabil? Mă refer la Articolul 154 alin.4 În cazul infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale, al celor de trafic și exploatare a persoanelor vulnerabile, precum și al infracțiunii de pornografie infantilă, săvârșite față de un minor, termenul de prescripție începe să curgă de la data la care acesta a devenit major}
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Omero2011, utilizator

Alte discuții în legătură

Nelamurire traditionautomatic traditionautomatic Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o nedumerire: In Legea 286/2009 (noul cod penal intrat in vigoare in 2014) Art. 154, alineatul 4 precizeaza : (4) În ... (vezi toată discuția)
Prescriere fapta penala viorelwww viorelwww De la ce data incepe prescrierea unei fapte penale ?Si daca ma puteți ajuta cu un model de cerere de copiere a unui dosar penal în care sunt parte ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu adus unei firme- termen de prescriptie Bella1981 Bella1981 Buna ziua, As dori sa stiu daca un angajat face un prejudiciu la o firma in cat timp se prescrie fapta.Mentionez ca firma nu face nici un demers pt ... (vezi toată discuția)