avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îl pot obliga pe tatăl biologic al copilului meu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îl pot obliga pe tatăl biologic al copilului meu să-l recunoască? Sunt amenințată cu expertiză psihiatrică din acest motiv

Buna ziua!
In anul 2013 am dat nastere unui copil care a fost conceput in timpul casatoriei mele ,dar nu cu sotul meu ,ci cu altcineva.Copilul a fost recunoscut de sotul meu ca fiind al lui.Intre timp am divortat si l-am dat in judecata pe fostul sot pentru tagada paternitatii anul acesta.A reiesit normal dupa testul ADN ca nu este al lui.Intrebarea mea este ....acum pot sa-l dau in judecata pe adevaratul tata pentru a-si recunoaste copilul ,chiar daca eu am dorit la nastere ,ca tata, sa fie sotul meu de atunci?Copilul are acum 4 ani.
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Aura Daniela , utilizator 09:06, 14 Decembrie 2017
Dar daca il dau in judecata pentru pensie si cer sa am eu custodie unica nu se poate?
Puteti, dar cine stie ce obtineti..
Pensie se poate sa nu il puteti urmari pt plata , iar in ce priveste autoritatea parinteasca, se poate sa o exercitati in comun pe hartie , ceea ce va leaga de maini si de picioare in ce priveste copilul.
Pt aceasta actiune va trebui sa si cheltuiti, testul ADN costa, se poate sa investiti fara rezultat bun, sa nu obtineti un tata pt copil, ci un nume de tata in certificat, sa nu puteti recupera cheltuielile si nici pensie sa nu plateasca si sa nu aveti ce urmari, si sa depindeti si de acordul lui pt diferite actiuni.

In varianta optimista, puteti solicita daca aveti venit redus, ajutor public judiciar pt esalonarea taxei de timbru, sa il puteti executa silit pt a recupera cheltuiala- daca are bunuri sau venituri, daca nu vrea sa plateasca pensia stabilita ii puteti face plangere penala sau sa mergeti tot pe varianta executarii silite, sa obtineti sa exercitati singura autoritatea parinteasca si in timp, taticul sa se treazeasca ca are copil si sa devina responsabil.
Chiar daca nu veti exercita singura autoritatea parinteasca, daca nu vrea din rea credinta sa isi dea acordul, puteti cere suplinirea acordului de catre instanta. Dupa mai multe actiuni de acest fel pe langa faptul ca nu plateste pensie si nu isi viziteaza copilul, poate instanta va cadea de acord ca tatal exercita cu rea credinta autoritatea parinteasca si ii retrage acest drept la cererea dvs.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Copil MargaE MargaE Dacă tatăl biologic cere sa se treacă copilu pe numele lui se poate fără voia mamei asta după ce eu deja am trecut copilul pe numele sotului actual k pe ... (vezi toată discuția)
Drepturi parintesti cristinasee cristinasee buna seara am un copil de 5 ani .in timpul in care am nascut eram casatorita; iar sotul a devenit tatal copilului i certificat chiar daca nu era el tatal.ce ... (vezi toată discuția)