avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divorț în România, cuplu cu ultimul domiciliu în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divorț în România, cuplu cu ultimul domiciliu în străinătate. Care e instanța competentă și unde se face comisia rogatorie?

Buna ziua ,daca un dosar de divort este declinat la judecatoria sectorului 5 ,pe motiv ca nu este competenta sa judece un divort avand in vedere ca ambele parti au ultimul domiciliu in strainatate,comisia rogatorie unde trebuie facuta la domiciliu in strainatate sau la domiciliu la care il au in Romania si de unde s_a declinat dosarul?multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,spuneti_mi va rog acel dosar a fost declinat prin lege ca asa trebuia sau domnul avocat care sustine ca el a "transferat "acel dosar (adica a facut cerere sa fie transferat)a luat 300 de euro pentru ca asa a vrut el ,dar fara sa faca nimic ,avand in vedere ca acum habar nu are c se mai intampla cu acest dosar,vreau sa spun ca mai multe stiu eu decat el pentru ca nu_mi mai raspunde la telefoane si mesaje.toti imi zic ca nu avea cum sa fie transferat ci declinat prin judecatorie.
Tamarra, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, trebuia declinata COMPETENTA.
Sunati la judecatorie si intrebati de dosar, daca a plecat la Judecatoria sector 5, apoi sunati la J5.
Ar fi bine sa aveti un avocat sau mandatar la J5 care sa urmareasca dispozitiile instantei, citarile, sa va comunice incheierea prin care instanta dispune ancheta, instantele italiene adesea fac ancheta la solicitarea avocatului, chiar daca uneori o comunica la dosar oficial dupa primirea incheierii oficiale a instantei.
Toate cele de mai sus nu implica niciun al;t domeniu de drept decat dreptul familiei si experienta pe el. Claudiu, nu e necesar sa stii Drept Mondial ca sa faci un divort, sincer.

Referitor la avocatul pe care l-ati avut, daca aveti contract, dovezi de plata, orice alta dovada a reprezentarii, faceti plangere la baroul din care face parte, Botosani sau care este.
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de divort Constantin Dascal Constantin Dascal Locuim in Ireland de aproape 10 ani,avem un copil minor de 15 ani. Cum trebuie sa procedam daca suntem de comun acord cu divortul? Care sunt etapele care ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori aflati in strainatate MARINA2000 MARINA2000 BUNA ZIUA, atat sotul meu cat sie eu locuim de mai bine de 6 ani in Spania. Acum 3 ani am bagat actele de separare (dupa legea spaniola); deocamdata custodia ... (vezi toată discuția)
Divort Marian_sever Marian_sever Buna eu si fosta sotie am depus o cerere de divort in Romania la un notar public pentru ca divortl va fii pe cale amiabila tin sa precizez ca locuim in ... (vezi toată discuția)