Buna ziua,
Am gasit azi in parbriz, o "instiintare" din partea Politiei locale Sect 4, in care mi se cere sa furnizez datele soferului.
Stiu ca a aparut Decizia nr. 11/2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care s-a stabilit că agenții Poliției Locale nu au dreptul de a solicita proprietarului unui autoturism să comunice cine s-a aflat la volanul mașinii în momentul producerii unei contravenții si a fost publicată în Monitorul Oficial de marți, 19 septembrie.
Eu ce trebuie sa fac in acest caz? Cum trebuie sa procedez?
------
"Stimate conducator al auto nr. .... oprit voluntar in....
In conformitate cu prevederileOUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, modificata si republicata si a HG nr. 139/2006-Reglulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 modificata si republicata, fapta dumneavoastra de a opri voluntar cu autovehicululin acest loc, constituie contraventie, potrivit nrt. 142, lit. e din HG nr 139/2006 si se sanctioneaza conform OUG nr. 195/2002 cu puncte de amenda si de penalizare.
Tinand seama de cele mai sus-enuntate, va adresam rugamintea de a ne comunica datele de identitate (copii act identitate, permis de conducere si certificat de inmatriculare) in termne de 5 zile de la data prezentei, in caz contrar urmand a fi aplicate prevederile legale in materie."