avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea separare consum energie electrica
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

separare consum energie electrica

Buna ziua, rog ajutor pt. urmatoarea situatie: acum 4 ani am făcut pe numelele unui vecin un branşament energie electrica legal deoarece la acea dată eu nu aveam act de proprietate pe un teren extravilan. Consumator legal-el cu contract de energie electrica ,,organizare de şantier''. el nu a finalizat nici o constructie, lipsa fonduri, dar eu am mers cu construcţia mea înainte, m-am mutat efectiv cu familia în noua casă şi acum doresc separarea pe numele meu. Enel spune că , din punctul lor de vedere nu sunt consumatorul lor şi nu îmi prelungesc nimic; mai mult ,,am nevoie de un branşament nou, cu aviz de racordare aprobat în valoare de 26,000lei, după noile norme '' Suma este enorma pt mine si familia mea....De ce nu pot sa fiu bransat pe reteaua deja existentă...(platita tot de mine)...De ce mi se impune un bransament de la ultimul stâlp aflat la 209 m de terenul meu...Primaria locală nu are fonduri să investească în primii 100 de m de la stâlp... Mai există două branşări pe strada (una la aproape 100 de metrii de acelaşi ultim stâlp realizată în octombrie 2014 şi una la 210 m de acelaşi ultim stîlp realizată în 2010) plus cea realizată de mine pe numele vecinului din fata, la aproape 200 de acelaşi ultim stîlp...Aceste lucrări executate legal că altfel nu primeau avizuri de racordare nu pot fi considerate REŢEA ELECTRICĂ...se vor face continuu branşamente PARALELE, întreb şi eu... De la ultimul stâlp până la mine mai sunt alţi 12-14 proprietari de terenuri-viitori consumatori, dar eu trebuie să le asigur tuturora posibilitatea de a se racorda în ideea că mă vor despăgubi...În timp ce ,dacă vecinul ar fi reuşit să finalizeze obţinea prelungirea contractului de energie electrica iar eu beneficiam, deasemenea... Nu este un abuz al distribuitorului de energie electrica, oare, să impună asemenea cifre din spatele unor reglementări emise în defavoarea cetăţeanul onest care doreşte doar o viaţă decentă, întrb si vă rog să mă ajutaţi, concret, deoarece sistarea va avea loc la 20.12.2017 ,,cadoul de Crăciun'' !!!!

Alte discuții în legătură

Cine plateste stalpii de curent ? Diegutza Diegutza Buna seara,doresc sa va consult in urmatoarea problema: -am construit o casa de locuit in intravilanul unui sat din Transilvania. Desi ulita pe care am ... (vezi toată discuția)
Bransament electric ContSters304388 ContSters304388 Buna ziua Am nevoie de sfatul unui cunoscator, trebuie sa trag cablu pt. curentul electric prin curtea vecinului, trebuie sa obtin acordul sau la notariat, am ... (vezi toată discuția)
Apartament credit ipotecar. buna seara. as avea și eu nevoie ... NeluCumpanasu NeluCumpanasu Apartament credit ipotecar. Buna seara. As avea și eu nevoie de ceva informații dacă se poate. Urmează sa achiziționez un apartament prin credit ... (vezi toată discuția)