avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am cheltuit o mulțime de bani din cauza unor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am cheltuit o mulțime de bani din cauza unor acuzații dovedit false despre un incident auto. Pot obține daune morale și materiale?

Buna ziua!
Va solicit punctul de vedere la urmatorul aspect:
Am fost implicat in urmatorul incident de circulatie: in luna august, in timp ce ma deplasam cu o autoutilitara pe un drum judetean foarte slab circulat, am observat ca pe sensul meu de mers, la aproximativ trei sute de metri, se afla stationata o masina in spatele careia se afla o persoana. Realizand faptul ca persoana poate fi neatenta la traficul aproape inexistent, in timp ce ma apropiam am claxonat, am incetinit, am semnalizat si m-am angrenat in depasire. In dreptul obstacolului am auzit o bufnitura puternica si am observat ca mi s-a spart geamul de pe partea dreapta. Am oprit imediat si m-am deplasat sa vad ce s-a intamplat. la locul respectiv erau, de fapt, trei persoane si doua autovehicule care isi dadeau curent una alteia. Una dintre persoane a sustinut ca a iesit dintre cele doua vehicule stationate si, din cauza zgomotului produs de acestea si neatentiei, a fost pus in situatia de a-l lovi si ca, intradevar, l-am lovit cu oglinda. in acest context, eu am sustinut sa sunam la 112 dar persoanele prezente au refuzat. aratandu-le faptul ca eu am oglinda rupta si geamul spart, am cerut sa imi fie acoperite pagubele. Atunci, ei au sustinut ca nici macar nu l-am lovit si ca, de fapt, el a deschis usa si ca- i-am lovit masina. Ne-am deplasat in cel mai apropiat sat unde mi-a dat copie dupa CI si dupa asigurare. Eu i-am dat cartea mea de vizita ce continea datele personale si am insistat ca, in cazul in care stie ca l-am lovit, sa mearga la spital si sa ma tina si pe mine la curent cu ce se intampla.
Intr-o ora si jumatate am fost sunat de politie pe motiv ca persoana respectiva s-a prezentat la spital unde a spus ca a fost lovit de o masina.
Am fost, am dat declaratii complete, dar, la final, desi am sustinut foarte ferm ca nu am parasit locul accidentului fara a-mi lasa datele de contact si ca asa-zisa victima nu prezenta nicio urma de lovire, mi s-aretinut permisul de conducere si s-a deschis dosar penal pentru Vatamare din culpa si Parasirea locului accidentului.
In octombrie, dupa doua luni, a venit Comunicare adresa din partea Parchetului militar in care se decidea Neinceperea urmaririi penale pe motivul ca nu am incercat sa ma sustrag deci nu pot fi incadrat la parasirea locului si asa-zisa victima nu prezenta nicio urma de lovire iar in urma analizelor s-a constatat ca nu are decat usoare contuzii, acestea neincadrandu-se la vatamare din culpa.
Acum, ce doresc eu;
Din cauza ca mi-a lovit masina, au rezultat spargerea geamului si spargerea oglinzii; cost 650 de lei:
Din cauza faptului ca mi-a fost retinut permisul, eu avand locul de munca la 90 de km departare si lucrand in ture, 24 cu 72 de ore, nu am mai putut sa ma deplasez singur la locul de munca si sa fac un singur drum, a trebuit sa ma deplasez de doua ori, o data la dus si o data la intors si sa apelez la o alta persoana sa ma duca si sa ma ia de la serviciu; cost total, 16 ture in plus inmultit cu 60 de lei, 960 de lei plus efortul persoanei.
Am facut mai multe drumuri la Parchet, la Politie, am facut analize pentru stabilirea alcoolemiei pe care le-am platit personal, nopti nedormite, incertitudine etc; cost, nu stiu, zic 2000 de lei.
Eu fiind militar si neputand avea afaceri propii, am pe nemele sotiei un magazin pentru care suntem nevoiti sa facem aprovizionare. Din 2011 de can d este firma si pana in momentul incidentului, eu am fost singurul delegat si sofer, fapt dovedit si de multitudinea de facturi emise pe care apar ca delegat. Daca mi s-a retinut permisul, am fost nevoiti sa angajam un sofer pentru care am incheiat contract de munca si ptr care am cheltuit, in total, 3600 de lei.
Intrebare; ce pot sa recuperez din aceste sume si impotriva cui trebuie sa imi indrept actiunea?
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:03, 18 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa va indreptati impotriva persoanei ce a facut plangere impotriva dvs. Puteti obtine doar recuperarea sumelor ce pot fi dovedite cu acte (facturi, bonuri, stat de plată etc.) Situația dvs fiind complexă va sfătuiesc să apelați la un avocat
Am mai citit despre inselaciuni de genul asta.Verificati sa nu fi fost si dvs victima...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-au ridicat permisul de conducere cristiandrei1975 cristiandrei1975 Buna dimineata! Am nevoie, urgenta, de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea cauza: Ieri, in timp ce ma deplasam spre Calarasi, am observat ca in padurea ... (vezi toată discuția)
Neclaritate despagubire Vulturudac Vulturudac am lovit din neatentie si graba oglinda unei masini ,am oprit ,am constatat pagubele impreuna cu soferul pagubit si am convenit la intelegere despagubire,fara ... (vezi toată discuția)
Accident rutier GavrilDaniel GavrilDaniel Buna ziua in seara zilei de 27 10 2015 in timp ce ma deplasam spre casa la volanul unui ansamblu de vehicole o furgoneta cu platforma pe care se afla un ... (vezi toată discuția)