avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

punct de lucru

vreau sa fac o societate cu profil magazin alimentar. stie cineva daca pot face punctul de lucru (magazinul propriu zis) intr-un garaj? stiu ca sediu nu pot sa-l fac acolo dar oare punctul de lucru se poate? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 13:53, 22 Februarie 2006
ce acte detii pentru garaj?
autorizatie de construire, proces verbal de predare primire, tot. ideea e ca nu are numar stradal separat si nici nu face parte din imobil, sunt doar pe acelasi teren. as putea spune ca e o anexa...
pai daca ai proces verbal de predare primire eu zic ca nu ai de ce sa intampini probleme la inregistrarea punctului de lucru. acum depinde si de judector daca accepta mentiunea. si pe urma trebuie sa treci de restul auotrizatiilor: psi, prottectia muncii, sanitar, sanitar vet si mediu.
Daca iti pui problema ca " nu are numar de strada" inseamna ca stii ca nu este construit probabil cu toate actele in regula. Adica degeaba ti s-a predat un spatiu cu un PV unde se plateste impozit pe acest spatiu, respectiv imobil?????
Foarte multe astfel de spatii au fost construite pe langa blocuri dar cu siguranta nu ai aflat ca ele nu au fost autorizate de catre primarie. Aceasta ar fi insemnat proiect, multe, multe, prea multe autorizatii si prea multa bataie de cap, pe care omul de rand nu a facut-o sigur si datorita costurilor care nu sunt tocmai mici.

In conditiile date nici un Judecator de la ORC nu va incuviinta inmatricularea societatii intr-un astfel de spatiu, si asta pe buna dreptate, pentru ca nu se poate compara nici macar cu o garsoniera pe care ai dori eventual sa o transformi intr-un astfel de magazin.
Gandestete ca ai nevoie de autorizatii cu evaluare obligatorie, cum le vei obtine?

Nu dorec sa te dezamagesc dar gandestete la o alta varianta de spatiu!

Mult succes,
CONS

pot sa fac spatiul sa indeplineasca toate conditiile pentru autorizare, aici nu as avea probleme. am mai facut magazine acum niste ani in garajele din drumul taberei (daca mai stie cineva despre ce vorbesc). numai ca intre timp se pare ca nu se mai poate (inca nu cunosc temeiul legal dar ma voi stradui sa-l aflu). dar stau si ma intreb, inca in necunostinta de cauza, "chioscul" cum functioneaza?

Alte discuții în legătură

Autorizatii de functionare magazin alimentar ramona.p ramona.p Ce autorizatii de functionare imi trebuiesc daca vreau sa imi deschid un magazin cu amanuntul (alimentare si nealimentare)? Exista firme care ma pot ajuta ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unui chiosc catlazar catlazar AM PLANURI DE A DESCHIDE UN CHIOSC EXCLUSIV DE VINZARE DE OUA LA PARTERUL UNUI BLOC INTR-UN SPATIU INCHIRIAT. INTREBAREA MEA ESTE: CARE SUNT PASII DE URMAT? MA ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4711 mikiba mikiba Buna seara Astazi am avut un control (la maagazin) de la politia locala si m-au debusolat in privinta autorizarii codului CAEN . Eu am autorizat codul CAEN ... (vezi toată discuția)