avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselatorie agentie de modelling
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselatorie agentie de modelling

Buna ziua,

In data de 17 noiembrie 2017 am fost abordat in zone AFI Cotroceni de o firma de recrutari de modelling numita Office Media International. Nu auzisem de teapa aceasta cu pseudo-agentiile de casting inainte. Pe scurt, am platit o taxa de 120 lei, a doua zi am fost chemat de ei pentru o semna un contract (ceea ce am facut) si atunci mi-au zis ca taxa de reprezentare ar fi de 1610 lei. Lucrez in Anglia, iar atunci cand le-am spus acest lucru au parut mai incantati si mi-au spus ca au contracte incheiate si cu sedii din Londra. Dupa ce m-am intors in Anglia si am incercat sa iau legatura cu ei prin mail sau telefon, nu am avut absolut nici un succes. In momentul de fata, am fost inselat cu 1730 de lei. Inca am in posesie contractul si chitanta ce mi-au fost date. Credeti ca mai am cum sa-mi recuperez banii sau m-ati putea informa ce alte optiuni as avea?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ANonimm21 , utilizator 19:56, 24 Noiembrie 2018
Nu va suparati dar metoda asta are o denumire taxa pe credulitate ca sa nu spun altfel si sa va jignesc.Metoda este folosita de multi ani,au fost articole in ziare, pe net,reportaje la stiri etc.Puteti sa faceti o plangere la politie pe inselaciune ,mai mult ca sa sicanati reprezentantii firmei respective decat ca sa obtineti ceva.In general contractele sunt formulate in asa fel incat este greu de dovedit ce obligatii aveau si nu au indeplinit etc.Va trebui sa luati teapa asta ca o lectie de viata si sa fiti mai atent.
In penal nu cred ca veti avea sanse dar se pot face cercetari si daca se va stabili ca este inselaciune in sensul legii penale atunci ar fi alta discutie.
In civil contractul este probabil in regula.

Ati putea incerca la OPC.
Am inteles ca acolo ati putea avea sanse dar din auzite.
Va multumesc. Nu ma supar absolut deloc. Sunt constient ca a fost vina mea. Speram doar sa mai fie ceva de facut. Va multumesc mult!

Am inteles. Voi incerca sa fac o reclamatie la OPC si vad de acolo unde ajung. Multumesc mult pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
Vedeti ca intr-un proces civil veti pierde foarte probabil.
Buna seara, dupa doua ore de la semnarea contractului am dorit rezilierea acestuia! Persoana de acolo a spus ca trebuie sa achit o suma, insa nu am acceptat, dupa care a amenintat cu instanta! Sa imi fac griji? Firma ma poate da in judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit teapa de la o agentie de modeling Diore511 Diore511 Buna ziua , am fost pacalit astea doua zile de o agentie de casting modeling in apropiere de afi cotroceni s-au dat drept new model casting dar ei sunt alta ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract modelling Giany86 Giany86 Buna seara! As dori sa primesc niste sfaturi despre cum as putea sa reziliez un contract de publicitate.In data de 10.08.2014 in timp ce eram cu sotia si fiul ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii? Cristina Iuliana30 Cristina Iuliana30 Bună ziua! Văd că nu e prima oară când se discută acest subiect aici.. Deci, în urmă cu 2 zile, un băiat m a oprit pe mine și încă o prietena la ... (vezi toată discuția)