avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Practica inselatoare?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Practica inselatoare?

Buna ziua,
Am comandat de la un magazin online 3 produse. In momentul comenzii informatiile despre stocul disponibil nu apareau pe pagina produselor. Dupa finalizarea comenzii si plata online cu card bancar, observ ca la status-ul comenzii apare "verificare stoc furnizor". Dupa 2 zile in care acest mesaj nu s-a schimbat, contactez vanzatorul pentru detalii, iar acesta imi comunica ca produsele au fost verificate si se afla pe stocul furnizorului, urmand sa le primesc in termen de 2 saptamani.
Dupa o saptamana primesc telefon de la vanzator in care mi se explica ca de fapt le-a fost comunicat gresit de catre furnizor ca produsele ar fi disponibile, ca nu pot onora comanda, imi returneaza suma platita, dar imi ofera un voucher de 10% pentru orice comanda pe website-ul lor.
Toata povestea mi se pare o mare inselatorie si imi da impresia ca de fapt acesta a fost scopul final, de a ma "agata" cu o oferta super-avantajoasa, numai pentru a-mi oferi un voucher de 10% pe care sa il folosesc la celelalte produse supra-evaluate.
Exista vreo prevedere legala cu privire la obligativitatea detinerii unui stoc in momentul vanzarii unui produs? Este legala vanzarea unui produs fara ca acesta sa fie inregistrat in contabilitate, practic vanzarea unui bun inexistent?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2017
alexstacescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati ANPC-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret foarte mic pe website de electronice IrinaDu IrinaDu Buna seara, Am comandat un produs care, conform site-ului de pe care am dat comanda, era la Promotie. Pretul a fost de sub 10% din valoarea normala a ... (vezi toată discuția)
Anulare comanda online slro slro Am comandat in data de 06.11.2011 de pe un magazin online 3 laptop-uri. Motivul pentru care am comandat este unul simplu, am comandat la un pret, iar ei spre ... (vezi toată discuția)
Comercianți online - comenzi neonorate, reduse EmilConstantinescu EmilConstantinescu Bună ziua, Mă confrunt cu două probleme legate de anumite comenzi făcute prin intermediul comercianților online: [b]Cazul 1. [/b] Comunicare ... (vezi toată discuția)