Buna ziua,
Ieri, 17.12.2017, am fost implicat intr-un eveiment rutier in urma caruia politistul de la accidente usoare mi-a retinut permisul. Este posibil sa fi incalcat vreo dispozitie a regulamentului de circulatie, dar problema este un pic mai complexa datorita imprejurarilor in care s-a produs.
Am vrut sa intorc (intr-o zona cu linie intrerupta, unde este permisa manevra, sosea cu o banda pe sens), fiind parcat pe dreapta, langa bordura, m-am asigurat ca nu vine nimic din spate, am dat semnal si m-am incadrat sa intorc. M-am oprit pana in axul drumului si am acordat prioritatea de trecere masinilor care veneau din sens opus. S-a intamplat sa treaca mai multe auto, motiv pentru care am stat pe banda mea (cu masina la aproximativ 45* fata de axul drumului) mai mult timp, in jur de 10-15 secunde. In momentul in care puteam sa efectuez manevra si sa ma incadrez pe celalalt sens, din spate (fata de pozitia mea lateral stanga) a intrat efectiv in mine o soferita cu un BMW X5. Eu eram in pozitia aceasta, revin, de 10-15 secunde.
Politistul de la accidente a dat verdictul (ciudat fara sa ia in considerare absolut deloc ca a intrat in mine fara nici o logica) ca nu am acordat prioritatea.
In masina mai eram cu sotia si mama mea (nu stiu daca pot fi folosite ca martori).
Pot sa contest procesul verbal de suspendare al permisului de conducere, tinand cont de circumstantele in care a avut loc? Poate intr-adevar am incalcat vreo prevedere din regulament referitoare la circulatia pe drumurile publice, dar aceasta nu da dreptul unui sofer sa te accidenteze. In 10-15 secunde nu se poate spune ca nu am acordat prioritatea.
As avea nevoie de o parere in aceasta speta.
Multumesc!
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Altfel spus doar sfaturile de pe forum sunt gratuite.
Sfatul a fost sa platiti amenda la jumatate din minim in termenul de 2 zile lucratoare deoarece in cazul in care plangerea va fi respinsa veti fi obligat sa platiti amenda integral.
Nu va poate garanta niciun avocat ca veti scapa de amenda si de suspendarea permisului.